Nieuws

FAIRsFAIR heeft onlangs samen met EOSC Synergy een gloednieuwe cursus gelanceerd. Het doel van de cursus is om deelnemers van universiteiten of onderzoeksorganisaties uit te rusten met data stewardship vaardigheden en kennis om onderzoekers beter te ondersteunen.

Op donderdag 10 februari 2022 vindt van 15:30 tot 17:00 CET het DANS Data Trail webinar: ‘Sneak preview – How the EOSC Association stimulates community based Open Science’ plaats. Het is vanaf nu mogelijk om je aan te melden.

Vanaf februari 2022 zal EOSC Future “Ask me anything” webinars organiseren. Op de eerste dinsdag van elke maand zullen deelnemers de kans krijgen om vragen te stellen over een verscheidenheid van EOSC diensten en resources.

Het is vanaf nu mogelijk om inzendingen te doen voor het DARIAH Annual Event 2022 over het onderwerp Storytelling. Het hybride evenement zal plaatsvinden van 31 mei tot 3 juni 2022 in Athene, Griekenland.

FAIRsFAIR heet je van harte welkom bij de allerlaatste halte van hun lange en uiterst spannende reis die in 2019 begon! Tussen 25 en 27 januari komen de FAIRsFAIR-partners en belanghebbenden bijeen voor een reeks afsluitende online bijeenkomsten om nog eens diep in de resultaten van FAIRsFAIR te duiken.

Een ernstige kwetsbaarheid in wereldwijd gebruikte software leidde eerder deze week tot grote ongerustheid. Ook DANS inventariseert de gevolgen. In dit bericht meer informatie.

Het DANS team wenst je prettige feestdagen en een voorspoedig 2022.

DANS en ODISSEI hebben een enquête opgesteld met als doel in contact te komen met data stewards en data professionals die werken met (kwantitatieve) sociaal-wetenschappelijke data om meer te weten te komen over hun Research Data Management en FAIR data praktijken.