Data Station Social Sciences and Humanities

Dit data station stelt je in staat om data te deponeren en naar data te zoeken binnen de domeinen sociale wetenschappen en geesteswetenschappen. De metadata van ons Data Station SSH is ook beschikbaar in de Nederlandse Data Portal van ODISSEI en in de Europese Data Catalogue van CESSDA.

Heb je een vraag, kijk bij de veelgestelde vragen of stuur je vraag naar Data Station Managers Ricarda Braukmann (sociale wetenschappen) en Jetze Touber (geesteswetenschappen).

Ricarda Braukmann

Data Station Manager Social Sciences
Stel je vraag Vul het formulier in zodat we je vraag kunnen beantwoorden.
Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Jetze Touber

Data Station Manager Humanities
Stel je vraag Vul het formulier in zodat we je vraag kunnen beantwoorden.
Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Open hour SSH: live Q&A

Kom naar het wekelijkse Open Hour van 10:00 tot 11:00 uur (CEST) voor de Social Sciences and Humanities (Sociale en Geesteswetenschappen) community.
Het Open Hour is een live Q&A over onder andere Open Science, data opslag en Research Data Management.

  • Welke data kan ik deponeren bij DANS?
  • Hoe maak ik mijn data FAIR?
  • Kan ik data delen die persoonsgegevens bevatten?
  • Welke metadata standaarden moet ik gebruiken?
  • Hoe sla ik video data duurzaam op?

Al deze vragen en meer kunnen live worden gesteld tijdens het Open Hour.

Nieuws

A screenshot of the ODISSEI Portal

Met veel plezier presenteren we een nieuwe versie van het ODISSEI Portal. In deze nieuwe versie is een eerste opzet van een zogenaamde Data Access Broker (DAB) geïmplementeerd. Ook is er meer informatie beschikbaar, zoals die van de ELSST, ter verbetering van de zoekresultaten. Daarnaast is er door het ODISSEI-team verder gewerkt aan een vertaling van de gebruikersomgeving naar het Nederlands. Met de verbetering is er nog een gebruiksvriendelijker dataportaal voor de Social Sciences community beschikbaar. We leggen graag uit wat deze verbetering inhoudt en betekent voor jou als gebruiker.

Het jaarlijkse DARIAH-evenement vindt dit jaar plaats in Lissabon (18-21 juni) en heeft als thema “Workflows: Digital Methods for Reproducible Research Practices in the Arts and Humanities”. Registratie is nu open tot 4 juni voor wat een veelbelovend evenement belooft te worden in het digital humanities domein.

Beheer je datasets waarvoor toegangsbeperkingen nodig zijn? Wie krijgt toegang tot deze data? Onder welke voorwaarden verleen je toegang? ODISSEI en DANS hebben een enquête ontworpen om meer te weten te komen over de gangbare wegen bij het selecteren en beheren van toegangsbeperkingen voor data, en de achterliggende motivaties. We stellen jouw input zeer op prijs!

Samenwerkingen

Open Data Infrastructure for Social Science and Economic Innovations

Infrastructuur voor de publicatie en het behoud van 3D Scholarship

European Holocaust Research Infrastructure