DEEM’s 2024 Best Paper Award voor Croissant metadata

25 juni 2024

De publicatie over Croissant*, een format voor metadata dat het standaardiseren van machine learning (ML) datasets mogelijk maakt, is bekroond met de Best Paper Award tijdens de 8e Workshop on Data Management for End-to-End Machine Learning (DEEM).

Deze prestigieuze workshop wordt georganiseerd door Microsoft in samenwerking met verschillende academische en bedrijfspartners.

De Croissant metadata-indeling vereenvoudigt het gebruik van data door ML tools en frameworks. Croissant maakt datasets beter vindbaar, toegankelijk en interoperabel, waardoor belangrijke uitdagingen op het gebied van ML-datamanagement en verantwoord AI-gebruik worden aangepakt.

Het succes van Croissant is een bewijs van de nauwe samenwerking tussen de industrie en de academische wereld. Door de kloof tussen baanbrekend onderzoek en praktische toepassingen te overbruggen, heeft dit samenwerkingsverband een enorme hoeveelheid onderzoeksdata beschikbaar gemaakt voor ML-gebruik. De integratie van Croissant met belangrijke data repositories zoals Hugging Face, Kaggle en OpenML onderstreept de impact ervan en maakt meer dan 400.000 datasets toegankelijk voor onmiddellijk gebruik in populaire ML frameworks.

Deze onderscheiding erkent niet alleen de technische uitmuntendheid van Croissant, maar benadrukt ook het belang van samenwerking in het bevorderen van machinaal leren.

*De publicatie vindt je hier.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.