Agenda

Mixed-mode surveys zijn niet meer weg te denken uit het wetenschappelijk-, markt- en beleidsonderzoek in Nederland en Vlaanderen. Deze manier van onderzoek wordt al jaren gebruikt, maar de tijdens de Covid pandemie zijn bestaande ontwikkelingen in mixed-mode onderzoek – soms noodgedwongen – in een stroomversnelling geraakt. Reden genoeg voor het Nederlandstalig Platform Survey Onderzoek (NPSO) om haar jaarlijkse dag te organiseren rond het centrale thema ‘Wat is de toekomst voor mixed-mode survey onderzoek?’.

Open Hour SSH

Krijg antwoord op al jouw vragen tijdens het Open Hour voor de SGW community. Een live Q&A elke maandag.

Op maandag 12 juni presenteren we onze Data Stations. We laten je zien hoe je jouw dataset kunt deponeren en hoe je datasets kunt vinden voor hergebruik.

Samen met meemoo, de UGent en het Platform Linked Data Nederland (PLDN) praat NDE je bij over actuele ontwikkelingen rondom het decentrale web en Solid vanuit een breder erfgoed-, media-, onderzoeks- en communityperspectief.

19 - 23 juni | Na de succesvolle eerste editie afgelopen zomer organiseert ODISSEI zijn tweede Summer Institute in Computational Social Science (SICCS). Het doel is het samenbrengen van sociale en datawetenschappers die geïnteresseerd zijn in computationele sociale wetenschap. SICSS-ODISSEI is uniek binnen het SICSS-kader omdat het zich voornamelijk richt op de analyse van administratieve gegevens. Foto van SICSS-ODISSEI 2022 door MG Fotografie / Michel Groen

In dit webinar worden de resultaten van het project Monitoring verouderende bestandsformaten gepresenteerd. Het doel van het project was om te onderzoeken of verouderde bestandsformaten geïdentificeerd kunnen worden. Het onderzoek wordt toegelicht door Sam Alloing (Koninklijke Bibliotheek), Lotte Wijsman (Nationaal Archief) en Valentijn Gilissen (DANS).

In deze editie leer je vaardigheden te versterken die nodig zijn om uit te blinken in gegevensbeheer, door je klaar te stomen om gegevens te beheren en te verwerken gedurende de volledige levenscyclus van onderzoeksgegevens: het ontdekken, verwerken, analyseren, preserveren en publiceren van data.

Deze vierdaagse online cursus omvat vier verschillende modules voor trainers om hun kennis over EOSC en diverse gerelateerde onderwerpen te vergroten, evenals hun vermogen om het te integreren in hun trainingsactiviteiten.