Open Hour SSH

23 mei 2022 | Krijg antwoord op al jouw vragen tijdens het Open Hour voor de SGW community. Een live Q&A elke maandag.

Basics of the R programming language

24 & 25 mei 2022 | Het COORDINATE-project wil je graag uitnodigen om deel te nemen aan de eerste gratis, tweedaagse cursus over statistiek die wordt aangeboden als onderdeel van het COORDINATE-project. Het doel van COORDINATE is het mobiliseren van de gemeenschap van onderzoekers en organisaties die de gecoördineerde ontwikkeling van geboortecohort- en survey-onderzoek naar het welzijn van kinderen in Europa zullen bevorderen.

EOSC-trainthetrainer

25 mei 2022 | Op 25 mei tussen 12:00 en 14:00 uur CEST organiseert EOSC Future een train-the-trainer workshop voor opleiders die een training over EOSC willen geven binnen hun instellingen. De training zal een inleiding geven op de belangrijkste aspecten van EOSC.

30 mei - 2 juni 2022 | Deze workshop voor promovendi en andere onderzoekers of onderzoekssoftware-ingenieurs richt zich op data organisatie, data import, exploratieve data analyse en data visualisatie in Python.

In DARIAH 2022 zal de kracht van storytelling in de kunsten en geesteswetenschappen belicht worden.

Van 7 tot 10 juni 2022 wordt de 47e jaarlijkse conferentie van de International Association for Social Science Information Services and Technology (IASSIST) gehouden in Göteborg, Zweden.

IDCC is een jaarlijks evenement voor individuen, organisaties en instellingen uit alle disciplines en domeinen die betrokken zijn bij het verzamelen van data. Het biedt een kans om samen te komen met gelijkgestemden om beleid en praktijk te bespreken.

Dataverse_project

De jaarlijkse Dataverse Community Meeting is een kans om de wereldwijde gemeenschap te laten groeien en te verrijken. Evenals het open-source Dataverse product zelf, zijn de activiteiten van de Dataverse Community Meetings community-gedreven. Presentaties, workshops en werkgroep meetings volgen elkaar op gedurende drie dagen. Zo willen we gedragsmatige en technische oplossingen en standaarden promoten en leren kennen voor het cureren, delen en bewaren van data, die kunnen worden ontdekt en hergebruikt in verschillende disciplines om onderzoek te reproduceren en vooruit te helpen. De Dataverse Community Meeting wordt gehost door Harvard's Institute for Quantitative Social Science. Meer informatie over het Dataverse Project is te vinden op dataverse.org.