Agenda

Wij denken dat onze diensten van belang kunnen zijn voor de consortia die van plan zijn een NWA-ORC voorstel in te dienen. In deze sessie presenteren we de DANS diensten in het licht van de NWA-ORC. We nodigen onderzoekers van alle disciplines die betrokken zijn bij een of meer van de NWA-ORC routes uit om deel te nemen aan dit evenement.

Het SICSS-instructieprogramma bestaat uit lezingen en interactieve werksessies. Er zijn externe sprekers die computationeel sociaal-wetenschappelijk onderzoek doen in verschillende settings, zoals de academische wereld, het bedrijfsleven en de overheid. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere text as data, website scraping, digitale veldexperimenten, machine learning en ethiek.

DANS will have again the students from the honors programme of Trent Hil, from the iSchool, University of Washington, Seattle. This programme will be held in collaboration with faculty and professionals from several Dutch academic, research, and cultural organisation.

Laten we samen het verleden, heden en de toekomst van digitale bewaring ontsluiten tijdens iPRES 2024! DANS' Honorary fellow Herbert van de Sompel is Keynote spreker, en krijg tijdens een workshop, gegeven door onder andere onze Data Processing Team Leader Valentijn Gilissen, inzicht in de levenscyclus van bestandsformaten in je repository in een workshop. De voertaal van dit event is Engels. Voor het volledige programma en registratie, klik hieronder.

Wil je leren hoe je de zichtbaarheid, het hergebruik en de impact van je onderzoek kunt vergroten? In een serie van vijf online workshops laten we je zien hoe je je onderzoeksdata kunt beheren, de FAIR-principes kunt toepassen en hoe je deze kunt opnemen in je routines voor datamanagement.

Om de twee jaar wordt de Dutch Data Prize uitgereikt aan een individu of een team dat onderzoeksdata FAIR maakt. Nomineer een eigen dataset of een dataset die door een ander individu of onderzoeksgroep is geproduceerd, voor 16 augustus 2024. Op 17 oktober worden de winnaars bekend gemaakt tijdens de FAIR-IMPACT National Roadshow, the Netherlands. Voor alle informatie en voorwaarden

De FAIR National Roadshow serie bezoekt Nederland! Het doel van dit evenement, georganiseerd door RDNL, is om de FAIR-principes in het Nederlandse nationale en institutionele datamanagementbeleid te presenteren en de uitkomsten en het lopende werk van het FAIR-IMPACT project te promoten bij de onderzoeksgemeenschap, door middel van een interactieve dag met een keynote, workshops en de uitreiking van de RDNL Dutch Data Prize.

Reserveer alvast 22 oktober in je agenda! De vierde editie van het National Open Science Festival vindt plaats, met dit jaar de Universiteit van Maastricht en Open Science Community Maastricht als gastheren. Meer informatie volgt binnenkort.