Op 1 september 2022 vindt de tweede editie plaats van het Nationale Open Science Festival op de Vrije Universiteit, Amsterdam. Net als de vorige editie draait het festival om peer-to-peer kennisdeling. DANS heeft diverse bijdrage aan het festival.

In september organiseert DANS een train-de-trainer event over het gebruik van Dataverse als een archief of discovery platform. Het evenement is onderdeel van de CESSDA trainingsactiviteiten en gericht op data stewards en data managers die werken bij (CESSDA) archieven of institutionele repositories die Dataverse gebruiken. We nodigen in het bijzonder professionals uit die training geven in het gebruik van Dataverse als archief of discovery platform om deel te nemen. De voertaal van de training is Engels.

De Early Bird registratie voor iPres 2022 International Conference is geopend! iPres is sinds 2004 's werelds meest toonaangevende jaarlijkse conferentie rondom duurzame toegankelijkheid van digitaal materiaal. Deze 18de editie vindt plaats van 12 tot en met 16 september in het indrukwekkende Technology & Innovation Centre in Glasgow, Schotland.

13 t/m 15 september | Leer meer over de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van research data managementdiensten en kom in contact met de meest actieve spelers in het domein tijdens de netwerksessies op de EUDAT Conferentie.

Op donderdag 22 september 2022, tussen 15:30 en 17:00 CEST, vindt de DANS Data Trail webinar: "How the EOSC Association stimulaties community based Open Science" plaats.

De bijeenkomst van de Data Stewards Interest Group (DSIG) in september wordt georganiseerd door ODISSEI en zal zich richten op het werk dat het FAIR Data Team van ODISSEI doet om data stewardship, FAIR Data en Open Science binnen de sociale wetenschapsgemeenschap te ondersteunen.

Dit live-evenement draait rond het centrale thema: Het hergebruik van data om de wetenschap vooruit te helpen, het tonen van inspirerende voorbeelden en het samenbrengen van gemeenschappen.