DataverseNL

DataverseNL is een onderzoeksdata repository dat gezamenlijk wordt aangeboden door DANS en deelnemende instellingen. DANS beheert de technische infrastructuur en de instellingen die gebruikmaken van DataverseNL zijn verantwoordelijk voor het toekennen van rechten aan gebruikersaccounts, het beheer en de curatie van de gedeponeerde onderzoeksdata binnen DataverseNL.

Is jouw instelling op zoek naar een repository voor het publiceren van onderzoeksdata, neem dan contact op met Marion Wittenberg, service manager DataverseNL. Ben je onderzoeker en wil je data in DataverseNL publiceren, neem dan contact op met jouw instelling.

Kosten
Instellingen betalen een vast bedrag voor hun deelname aan DataverseNL. De contributie voor 2024 bedraagt € 5.550,- exclusief btw. Daarbovenop worden opslagkosten voor de data in rekening gebracht ad € 310, – per terabyte (TB) per jaar exclusief btw. Voor 2025 zijn deze bedragen respectievelijk € 5.950,- exclusief btw en € 310,- exclusief btw.
DANS berekent aan onderzoekers geen kosten. Het kan zijn dat jouw instelling wel kosten aan je doorberekent. Neem voor informatie hierover contact op met de instelling.

Adviesraad en Beheerdersoverleg
Alle instellingen zijn met een persoon vertegenwoordigd in de DataverseNL-adviesraad die het beleid van de dienst vormgeeft. Daarnaast komen de lokale Dataverse-beheerders van de instellingen tweemaandelijks bij elkaar om ervaringen uit te wisselen en samen te werken aan de ontwikkeling van ‘best practices’ voor Research Data Management (RDM).

Juridische informatie
Voor deelname aan DataverseNL gaan de instituten akkoord met de samenwerkingsovereenkomst van DataverseNL.
Voor de verwerking van persoonsgegevens in DataverseNL tekenen de instituten een verwerkersovereenkomst. DANS is de verwerker, het instituut de verwerkersverantwoordelijke. Deze overeenkomst heeft geen betrekking op persoonsgegevens die dienen als verantwoording van de datasets, zoals de maker, de rechthebbende of citaties.

DataverseNL General Terms of Use
Wanneer je als gebruiker een account aanmaakt in DataverseNL ga je akkoord met de  DataverseNL General Terms of Use.

Software
DataverseNL maakt gebruik van de open source Dataverse-software, ontwikkeld door Harvard University.  Er is een wereldwijde gemeenschap die bijdraagt aan de ontwikkeling van deze software en er zijn 95 installaties die de software gebruiken. Voor meer informatie zie: https://dataverse.org/.

 

© DANS. R.7.1 Versie 1.4, 18, 2024

Stel je vraag over DataverseNL

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Drs. Marion Wittenberg

Service Manager DataverseNL