Bootcamp_EHRIS

29 & 30 juni, 1 & 6 juli 2022 | Een Bootcamp speciaal voor data stewards, datamanagers, of onderzoekers in de heritage sciences. In vier intensieve en interactieve ochtenden leer je de basis van het duurzaam opslaan, beheren en toegankelijk houden van analytische onderzoeksdata die verbonden zijn aan digitale erfgoeddata en/of (museale) collecties.

CLARIAH DataDag

Op 1 juli is DANS gastheer van de volgende CLARIAH DataDag. Het evenement is een hands-on bijeenkomst met repository managers van verschillende CLARIAH partner instellingen die samenwerken aan de ontwikkeling van de CLARIAH FAIR Dataset Registry.

Om tot een gemeenschappelijk beeld te komen over hoe FAIR en metadata samenhangen en welke handvatten er zijn om metadata goed aan te leveren om te kunnen claimen dat je (ruimtelijke) data FAIR zijn, organiseert de Nederlandse Commissie voor Geodetica (NCG) een workshop voor wetenschappers en datastewards die werken met geospatiale data. De workshop vindt plaats in de middag van 7 juli op de WUR Campus (Omnia gebouw) in Wageningen.

HS_Academy_Training_Camp

IPERION HS Academy kondigt met plezier het 1ste Trainingskamp aan, wat gehouden zal worden in Burgos en Atapuerca UNESCO archaeologische site (Spanje) op 11 tot en met 15 juli 2022. Het aantal aanmeldingen is beperkt tot 25 deelnemers. De inschrijving is nu geopend en sluit op 30 april 2022.

Op 1 september 2022 vindt de tweede editie plaats van het Nationale Open Science Festival op de Vrije Universiteit, Amsterdam. Net als de vorige editie draait het festival om peer-to-peer kennisdeling. De registratie is geopend vanaf 4 april 2022 en deelname is kosteloos.

iPres2022

De Early Bird registratie voor iPres 2022 International Conference is geopend! iPres is sinds 2004 's werelds meest toonaangevende jaarlijkse conferentie rondom duurzame toegankelijkheid van digitaal materiaal. Deze 18de editie vindt plaats van 12 tot en met 16 september in het indrukwekkende Technology & Innovation Centre in Glasgow, Schotland.