Agenda

Deze workshop biedt de mogelijkheid om met professor Richard Smiraglia en anderen van gedachten te wisselen en ervaringen uit te wisselen over de implementatie van kennisorganisatiesystemen in de digitale geesteswetenschappen en in de collecties die deze ondersteunen.

De Data Steward Interest Group (DSIG) bundelt de krachten met de Thematische DCC Sociale Wetenschappen & Geesteswetenschappen om de eerste online bijeenkomst van het domein SSH te organiseren. Ze nodigen alle geïnteresseerde data stewards en mensen in aanverwante rollen uit om deel te nemen aan deze online bijeenkomst!

Om beter aan te sluiten bij nationale initiatieven organiseert FAIR-IMPACT een serie "FAIR National Roadshows". Deze online evenementen hebben als doel de adoptie van FAIR door communities in verschillende Europese landen te versnellen. De roadshows breiden het netwerk uit van projecten en initiatieven waar FAIR-IMPACT al mee samenwerkt en introduceren een extra platform om FAIR-IMPACT aanbevelingen, praktijkvoorbeelden en evaluatie-instrumenten te promoten.

Het hoofddoel van deze hybride workshop is om algemene benaderingen te bekijken die door verschillende kennisdomeinen worden toegepast en om samen, binnen verschillende gemeenschappen, de initiële vereisten te definiëren voor het ontwikkelen van bruikbare governance voor Semantische Artefacten.

De combinatie van Tech & Data is essentieel in digitaal geïnformeerd geesteswetenschappelijk onderzoek. CLARIAH wil de cross-over tussen beide benadrukken. Daarom organiseren we nu de open Tech & Data Dag op donderdag 28 september. Iedereen is welkom!

Open Hour SSH

Krijg antwoord op al jouw vragen tijdens het Open Hour voor de SGW community. Een live Q&A elke maandag.

Er wordt veel gesproken over de FAIR-principes van onderzoeksdata. Maar hoe breng je ze in de praktijk voor je kwalitatieve data? Tijdens dit evenement, georganiseerd door de Erasmus Universiteit, DANS en SURF, bespreken we verschillende projecten, tools en technieken om de FAIRness van kwalitatieve data te verbeteren.

DANS en SURF nodigen je uit om je aan te melden voor een eendaagse workshop ter introductie van de European Open Science Cloud (EOSC) en de plaats daarvan in het Nederlandse onderzoekslandschap. Deze eendaagse training geeft een overzicht over de huidige EOSC-ontwikkelingen en hoe deze ontwikkelingen het onderzoekslandschap en data management in Nederland beïnvloeden.