Event datum:

23 mei 2024

Locatie: SURF, Utrecht

Aan het einde van deze workshop ben je in staat om de herbruikbaarheid van kwalitatieve data in alle stadia van de levenscyclus van onderzoeksdata te evalueren en te verbeteren. Je beschikt over een rijke set aan handvatten om de uitdagingen aan te gaan die je kan tegenkomen bij het werken met kwalitatieve data. Deze workshop maakt deel uit van de DCC Spring Training Days en is geschikt voor onderzoekers en onderzoeksondersteunend personeel, gericht op beginners met het onderwerp.

Hoe specificeer je een informed consent formulier dat hergebruik toestaat? Welk toegangsniveau moet je kiezen voor de data? Welke bestandsformaten vergemakkelijken hergebruik? Hoe kies ik technieken voor desidentificering om de beste balans te vinden tussen herbruikbaarheid en dataverlies? Hoe kunnen onderzoekers en data ondersteunend personeel samenwerken in alle verschillende stadia om de best mogelijke herbruikbaarheid te bevorderen? Je raakt bekend met nuttige hulpmiddelen en voorbeelden en bent in staat om de complexiteit van kwalitatieve data in de praktijk te bespreken en te evalueren. De focus van deze workshop ligt op interview data. Heb je een project of kwalitatieve dataset waar je mee gewerkt hebt? Neem deze dan zeker mee!

Deze sessie wordt gegeven door DANS’ers Ricarda Braukmann & Maaike Verburg en is inclusief lunch. 

Over de DCC Spring Training Days

Het Digital Competence Center (DCC) Implementation Network en partners nodigen deelnemers graag uit voor de DCC Spring Training Days 2024. De DCC Spring Training Days zijn een nationale samenwerking op het gebied van trainingen en workshops die vooral gericht zijn op startende data stewards en beginnende onderzoekers. In negen interactieve sessies in april, mei, juni en september 2024 zullen verschillende onderwerpen gerelateerd aan Research Data en Software Management en Open Science worden behandeld. Voor elke sessie kunnen 35 deelnemers meedoen. Je kunt je inschrijven voor één sessie, maar ook voor meerdere. De Trainingsdagen zijn bedoeld voor mensen die (relatief) nieuw zijn op het gebied van RDM & RSM en Open Science, en worden persoonlijk gehouden in Utrecht bij SURF (behalve op 13 juni dan in de Witte Vosch, Utrecht), en worden allemaal in het Engels aangeboden. Deelname is gratis. Meer informatie over de trainingsworkshops vind je in het Programma; Inschrijven kan hier

Heb je vragen over dit event?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.