Afgelopen evenementen

Deze workshop van the Netherlands eScience Center richt zich op data organisatie, data import, exploratieve data analyse en data visualisatie in Python.

SSHOC webinar voor iedereen die geïnteresseerd is in SGW data citatie, in het bijzonder SGW onderzoekers en/of repository managers.

De werkgroep introduceert RDM innovaties in de vorm van flash talks, waaronder “DANS Data Station Humanities: data archiving from the community’s perspective” door Femmy Admiraal (DANS).

Ilona von Stein vertelt tijdens dit NDE-vragenuur meer over de vernieuwde Wegwijzer Certificering.

EDDI is de jaarlijkse conferentie voor gebruikers van DDI (Data Documentation Initiative) - een metadata specificatie voor de sociale, economische en gedragswetenschappen.

FAIRsFAIR en EOSC Synergy organiseren twee workshops met als doel om de ontwikkeling van vaardigheden op het gebied van data stewardship onder medewerkers van instellingen voor hoger onderwijs en andere onderzoeksorganisaties te ondersteunen.

Het Dataverse platform, gebruikt door vele data repositories, wordt hier gepresenteerd. De presentatie belicht kansen en uitdagingen, gebaseerd op eigen ervaringen.

Dit evenement is een praktijkgerichte workshop over geografische informatiesystemen voor sociale wetenschappers met enige ervaring in R.