9 mei - 15 juli 2022 | Louise Bezuidenhout (DANS) heeft het Open and Responsible Research curriculum ontwikkeld en geeft les. In het curriculum komen Open Science, verantwoordelijk onderzoek en ethiek in data science aan bod. Deze cursus is, net als het hele curriculum, een officiële RDA-output en is gratis online beschikbaar.

AVG 4 Data Support 09-05

9, 16 & 30 mei 2022 | Onderzoekers zo goed mogelijk helpen bij het beschermen van persoonsgegevens tijdens hun onderzoek is één van de taken van een data supporter. In de cursus AVG 4 Data Support leer je alle begrippen rondom de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) kennen en de stappen die je kunt ondernemen in de verschillende fasen van wetenschappelijk onderzoek om persoonsgegevens te beschermen. De cursus vindt plaats op 9, 16 en 30 mei 2022.

4 mei 2022| EOSC Synergy organiseert de workshop samen met EOSC Pillar, EOSC Nordic, ExPaNDS, NI4OS-Europe, EOSC Future en FAIRsFAIR. Tijdens de workshop worden bevindingen van de regionale EOSC-projecten over nationaal beleid inzake open wetenschap, financiering en toegang gepresenteerd.

CLARIAH DataDay 22-04

Op vrijdag 22 april zal DANS de eerste CLARIAH DataDag organiseren. Het evenement is een hands-on bijeenkomst met repository managers van verschillende CLARIAH partner instellingen die samenwerken aan de ontwikkeling van de CLARIAH FAIR Dataset Registry.

In een online lezingen-middag heeft het NPSO een aantal experts op het gebied van gender, etniciteit en gezinsonderzoek uitgenodigd voor gesprek en discussie.

DANS Data Trail 21-04

Op donderdag 21 april, van 15:30 - 17:00 CET, vindt de (online) DANS Data Trail Workshop: "Explore new tools for your FAIR toolkit" plaats.

Dit voorjaar start een nieuwe (online) ronde van de cursus Essentials 4 Data Support. Deze ronde wordt in het Engels gegeven.

Het SSHOC-project (Social Sciences and Humanities Open Cloud) organiseert zijn slotconferentie op 6 en 7 april 2022. Doe mee in Brussel of online.