Timing van de verspreiding van creatieve innovaties door Homo sapiens en Neanderthalers met behulp van de radiokoolstofdateringsmethode. Lezing #05 van de reeks "Current Topics in Heritage Science" zal worden gegeven door Prof. Sahra Talamo op donderdag 19 januari om 15.00 uur (Romeinse tijd).

16 januari 2023 | Tijdens de DataverseNL Roadshow op de Universiteit Utrecht, leggen DANS medewerkers uit hoe de nationale versie gekoppeld is aan de originele software ontwikkeld door Harvard University. Ook is er voldoende tijd om zelf aan de slag te gaan met een demoversie. 

29 november | Dit live-evenement draait rond het centrale thema: Het hergebruik van data om de wetenschap vooruit te helpen, het tonen van inspirerende voorbeelden en het samenbrengen van gemeenschappen.

24 november | De focus van deze conferentie ligt op de CLARIAH digital humanities infrastructuur en het gebruik ervan door onderzoekers en andere professionals uit het erfgoedveld. Leer van lezingen, debatten, interactieve presentaties, workshops, postersessies en netwerkmogelijkheden. Er is plaats voor 150 deelnemers, dus schrijf je vandaag nog in!

22 november | Heb je twijfels of vragen over verplichtingen als Horizon Europe (HE) subsidiehouder op het gebied van Open Access tot publicaties en Research Data Management? Tijdens dit webinar worden de HE vereisten gepresenteerd, gevolgd door wat tijd voor vragen aan de experts. Je krijgt ook een voorproefje van de belangrijkste tools en diensten die OpenAIRE biedt om projectcoördinatoren en onderzoeksondersteunend personeel te helpen aan de eisen te voldoen.

21 - 24 November | Een 4-daagse online cursus voor trainers om hun kennis van EOSC en aanverwante onderwerpen te vergroten. Deelnemers krijgen ook inzicht in hoe ze het cursuswerk kunnen integreren in hun eigen EOSC-opleidingsactiviteiten. De cursus is verdeeld in 4 modules: Dag 1 - 10.00-12.00 CET: Voorbereiding op het geven van training over EOSC Dag 2 - 10.00-12.00 CET: Gebruik van het EOSC-portaal Dag 3 - 10.00-12.00 CET: Aanpak van juridische en ethische kwesties in verband met het gebruik van EOSC Dag 4 - 10.00-12.00 CET: Uw eigen training samenstellen met behulp van de EOSC Knowledge Hub en andere bronnen Deelnemers kunnen zich inschrijven voor één, alle of een combinatie van de modules. Zorg ervoor dat u zich vóór 6 november inschrijft!

17 november | Kwalitatieve data, die vaak in verhalende vorm verschijnt, wordt in veel onderzoeksgebieden gebruikt. Maar het delen en het hergebruiken ervan is beperkt vanwege privacy, vertrouwelijkheid en ethische redenen. Dit webinar belicht twee projecten die het delen en hergebruiken van kwalitatieve data vergemakkelijken. De webinar wordt in het Engels gehouden.

17 november | Werk je bij een erfgoedinstelling en wil je jouw digitale archief (her)certificeren met het CoreTrustSeal certificaat om te laten zien dat jouw archief duurzaam en betrouwbaar is? Dan mag je deze DANS Data Trail niet missen. Experts vertellen je over de nieuwe requirements en ervaringsdeskundigen delen hun tips en tricks met jou. Ook kan jij je vragen stellen tijdens de live Q&A.