Landelijke workshop Onderzoekinformatie opnieuw een groot succes

22 september 2020

Op 10 september 2020 organiseerde DANS samen met de Koninklijke Bibliotheek (KB) en de Bibliotheek van de Universiteit Leiden (UL) een online evenement met betrekking tot het uitwisselen van gegevens op het gebied van onderzoekinformatie. Met ruim 70 deelnemers was de workshop, net als in 2019, opnieuw een succes te noemen.

In de presentatie van Inge Hofsink (KB) en Chris Baars (DANS) werd een terugkoppeling uit de vernieuwde WISH/metadata werkgroep ten aanzien van de DIDL/MODS-afspraken gegeven. Dit werd gevolg door een presentatie van Jasper Faase (KB), waarin een tekstvoorstel voor een nieuwe samenwerkingsovereenkomst KB en institutionele repositories over het deponeren van werken in het e-Depot werd toegelicht en besproken. Rutger de Jong (UL) ging in op het gebruik van de OpenDOAR-beleidstemplate voor het ontwikkelen van beleid ten aanzien van het repositorium van de UL. Het ochtendgedeelte werd afgesloten met een presentatie van Martine Teirlinck-Hermsen (HKI) over de mogelijke uitbreiding van HBO-Kennisbank naar een Hoger Onderwijs-Kennisbank.

In de middagsessie ging Herbert Van de Sompel (DANS) in op de noodzaak van het goed functioneren van een lange termijn PID-infrastructuur en wat daarbij komt kijken. Dit werd gevolgd door een levendige paneldiscussie waaraan, naast Van de Sompel, ook Peter Verhaar (UL) en Ricarda Braukmann (DANS/FREYA) deelnamen.

Tenslotte bood Oscar Veltink (UL) aan dat de Bibliotheek van de Universiteit Leiden de volgende Landelijke workshop Onderzoekinformatie in 2021 opnieuw zou hosten, maar dan (hopelijk) als F2F evenement.

Meer informatie

De presentaties zijn terug te vinden op de pagina van het evenement op de website van DANS.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.