Financieringsmogelijkheid voor onderzoekers in NWA route ‘Levend Verleden’

25 januari 2022

Binnen de route ‘Levend Verleden’ van de Nationale Wetenschapsagenda zijn er een aantal interessante financieringsmogelijkheden opengesteld. Het gaat concreet om de call voor Kleine Projecten en de call binnen de programmalijn Onderzoek op Routes door Consortia

In de call Kleine Projecten kan maximaal 300.000 euro per project worden aangevraagd. De deadline voor deze call is 5 april 2022. In de Programmalijn Onderzoek op Routes door Consortia (NWA-ORC) kunnen consortia een initiatief  aanmelden voor 1 februari, waarna in maart een matchmaking event zal plaatsvinden.

DANS als projectpartner

DANS is het nationale expertisecentrum en repository voor onderzoeksdata. Wij zijn gecertificeerd voor de duurzame opslag van data en geven advies over Research Data Management, FAIR data en Open Science. Vanuit deze expertise is DANS vaak betrokken bij projecten rondom digitale infrastructuur in Nederland en internationaal.

Een voorbeeld van een gehonoreerd project uit de route Levend Verleden van de Nationale Wetenschapsagenda is het “Constructing the Limes” project waarbinnen DANS zorgdraagt voor de opslag en toegankelijkheid van onderzoeksdata. Is er sprake van heel specifieke of een nieuw soort data binnen een project, dan kan DANS de ontwikkeling van de optimale data formats en standaarden coördineren, zoals voor de driedimensionale data in het Pure3D project.

Goed Research Data Management kan de meerwaarde van een project enorm vergroten. In het Europese Horizon 2020 project Polifonia, dat een digitaal ecosysteem voor Europees muzikaal erfgoed implementeert, verzorgen data experts en archiefmedewerkers van DANS daarom een innovatief, iteratief data management process. 

Benieuwd wat DANS voor uw project kan betekenen?

Neem via het formulier hieronder contact op met het ons projectacquisitie team. Of benader onze medewerkers op 27 januari tijdens de matchmaking- en informatiebijeenkomst die de route Levend Verleden organiseert. 

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.