PURE3D

Infrastructuur voor de publicatie en het behoud van 3D Scholarship

Status: Lopend
Looptijd: 2020 - 2024
Contactpersoon: Simon Saldner Ph.D.

Het project Pure3D werkt aan de ontwikkeling van een infrastructuur voor de publicatie en het behoud van 3D Scholarship.

Costas Papadopoulos en Susan Schreibman van de Universiteit Maastricht hebben een prestigieuze subsidie van € 1 miljoen ontvangen van het platform Digitale Infrastructuur Social Sciences & Humanities. Speciale aandacht zal worden besteed aan het bewaren van de bestanden in een trusted repository. De ontwikkeling van een conceptueel en methodologisch kader voor het valoriseren en evalueren van 3D Scholarship en een kenniscentrum ondersteunen deze vorm van kennisproductie door 3D-modellen te verheffen van statische representaties tot digitale wetenschappelijke edities.

DANS zal – als expert op het gebied van preferred data formats -bijdragen aan het project door samen te werken met de betrokken partners om te zorgen voor duurzame archivering en FAIRness van 3D-data. Als lid van het Technical Oversight Committee zal DANS samenwerken met CLARIAH om synergie tussen de verschillende infrastructuren te ontwikkelen.

Het opzetten van een infrastructuur die nog nergens ter wereld bestaat, biedt Nederland de kans om wereldleider te zijn in de transformatie van 3D Scholarship.

Stel je vraag over deze samenwerking

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Simon Saldner Ph.D.

Research Data Management Specialist