Wim Hugo benoemd tot Chief Technology Officer bij DANS

22 februari 2021

Op 1 april treedt Wim Hugo aan als Chief Technology Officer bij DANS, het nationale expertisecentrum en repository voor onderzoeksdata.

Wim Hugo wordt verantwoordelijk voor alle technologische aspecten van de datadiensten van DANS. Samen met zijn Tech Team en BI-collega’s zal hij, in nauwe samenwerking met andere dienstverleners, gebruikerswensen blijven koppelen aan nieuwe, innovatieve datadiensten. 

Wim Hugo

Hugo was tot voor kort Chief Information Officer van het South African Environmental Observation Network. Hij heeft een master in Chemical Engineering, ervaring in technisch-economische haalbaarheidsstudies, managementadvies, systems engineering en systeemarchitectuur. Voordat hij in 2011 bij SAEON kwam, werkte hij onder meer in de olie-industrie als onderzoeks- en planningsingenieur. 

Research Data Infrastructure Architectuur, Open Science en Open Data beleid en implementatie zijn werkterreinen die Hugo eigen zijn. Hij nam deel aan verschillende wereldwijde inspanningen, projecten en initiatieven ter bevordering van betrouwbare, interoperabele en federatieve onderzoeksdatainfrastructuren. In 2020 was Hugo Director of Strategy voor ISC WDS en voorzitter van het ILTER Information Management Committee. Hugo is lid van de CoreTrustSeal Board.

Wim Hugo neemt de plaats in van Herbert Van de Sompel, die op eigen verzoek een stap terug doet. Van de Sompel blijft betrokken als Honorary Fellow en consultant.

Meer informatie

Voor vragen kunt u contact opnemen met DANS.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.