Wegwijzers voor erfgoedinstellingen gelanceerd

26 maart 2021

Op 25 maart zijn drie handige tools voor erfgoedinstellingen gelanceerd door het Netwerk Digitaal Erfgoed (NDE). Het gaat om de Wegwijzer Digitale Duurzaamheid, de Wegwijzer Voorkeursformaten en de Wegwijzer Certificering.

DANS heeft een bijdrage geleverd aan de totstandkoming van de Wegwijzer Voorkeursformaten. De wegwijzer zal worden beheerd door een ‘expertgroep voor voorkeursformaten‘, die verantwoordelijk is voor het samenbrengen, delen en verfijnen van de expertise die momenteel in Nederland beschikbaar is. DANS maakt deel uit van de expertgroep. Daarnaast heeft DANS gewerkt aan de vernieuwing van de Wegwijzer Certificering, die is ontwikkeld binnen het Netwerk Digitaal Erfgoed en vanaf heden in beheer is bij DANS.

Workshop Wegwijzer Certificering

Na de lancering van de drie wegwijzers door het Netwerk Digitaal Erfgoed (NDE), werden workshops voor iedere afzonderlijke wegwijzer gegeven. De workshop Wegwijzer Certificering werd gegeven door Ilona von Stein (DANS), Daniël Steinmeier (Koninklijke Bibliotheek) en Niels Komen (Regionaal Archief Zutphen). In de workshop werden deelnemers aan de hand van praktijkcases meegenomen in de gloednieuwe wegwijzer. De presentatie is hier terug te lezen.

Meer weten over de wegwijzer? Bekijk dan de video waarin Ilona von Stein (DANS) je meeneemt in de vernieuwde Wegwijzer Certificering:

Interviews in Informatie Professional

Bekijk ook het artikel over de wegwijzers in de februari editie van Informatie Professional. Hierin spreken de drie projectleiders over de nieuwe tools voor erfgoedinstellingen. Namens DANS vertelt projectleider Ilona von Stein over de Wegwijzer Certificering. 

Meer informatie

Lees meer over de Wegwijzer Certificering op de website van NDE. Voor andere vragen, neem contact op met Maaike Verburg via het onderstaande formulier.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Maaike Verburg M.Sc.

Research Data Management Specialist