Uitnodiging voor archeologen: ARIADNE TNA Summer Schools

18 maart 2022

Na het uitstel van het programma voor Transnational Access (TNA) in de afgelopen twee jaar, heeft het ARIADNEplus project de TNA voor 2022 hervat. Het project organiseert vier Summer Schools. Het is tot 25 maart mogelijk om je in te schrijven.

De volgende Summer Schools worden aangeboden:

ARIADNEplus

Binnen het ARIADNE project is een Europese onderzoeksinfrastructuur ontwikkeld waarbij op een succesvolle manier 2 miljoen archeologische datasets geïntegreerd zijn. ARIADNEplus is het vervolgproject waarbij wordt voortgebouwd op de behaalde resultaten en ondersteuning wordt geboden aan een groeiende groep van onderzoekers, Europese archeologische organisaties, cultureel erfgoed specialisten, beleidsmakers en andere gebruikers.

DANS is partner van ARIADNEplus. DANS zorgt ervoor dat het e-depot voor de Nederlandse archeologie EDNA ook in de nieuwe infrastructuur terugkomt, zodat de data via de toekomstige portal internationaal toegankelijk is. Verder geeft DANS leiding en deelt expertise op het gebied van de duurzame toegankelijkheid van kwalitatieve data in een betrouwbare archief omgeving.

Meer informatie

Lees hier meer over de TNA Summer Schools van ARIADNEplus.

 

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hella Hollander M.A.

Data Station Manager Archaeology