Terugblik FAIRsFAIR Week 2021

10 mei 2021

Van 7 tot 15 april 2021 kregen zowel insiders van het FAIRsFAIR project als externe belanghebbenden de mogelijkheid zich onder te dompelen in alles wat met FAIR te maken heeft tijdens de FAIRsFAIR Week 2021.

In totaal hebben meer dan 400 deelnemers, veelal van universiteiten en onderzoeksinstituten, uit meer dan 50 landen deelgenomen aan de reeks bijeenkomsten en workshops. Een uitgebreide samenvatting met de uitkomsten van de publieksactiviteiten tijdens FAIRsFAIR 2021 is online te lezen.

De FAIRsFAIR Public Workshop en de FAIRsFAIR Repository Support Workshop waren de twee publieke events tijdens deze week. Ze waren bedoeld om de externe stakeholders en geïnteresseerden een beeld te schetsen over hoe FAIRsFAIR actief heeft gewerkt aan het toepassen van de FAIR principes door de gehele onderzoekscyclus.

Bijdrage DANS

DANS was op verschillende manieren betrokken bij FAIRsFAIR 2021:

Zo opende Ingrid Dillo, deputy director DANS en coördinator FAIRsFAIR de Public Workshop met een overzicht van de missie en doelen van FAIRsFAIR in de context van de European Open Science Cloud (EOSC). Ook zat ze tijdens deze workshop samen met Mustapha Mokrane, Research Data Management Specialist bij DANS, paneldiscussies voor met externe sprekers die verschillende belanghebbenden in het EOSC-ecosysteem vertegenwoordigden, van onderzoeksgemeenschappen tot financiers en uitgevers. Ilona von Stein, Research Data Management Specialist bij DANS, sprak tijdens deze workshop over FAIR assessment, metrics & certification.

Linas Čepinskas, Research Data Management Specialist bij DANS, presenteerde tijdens de FAIRsFAIR Repository Support Workshop over CoreTrustSeal support in de context van FAIR. 

Meer informatie

Lees meer over het project op de FAIRsFAIR website. Neem voor meer informatie contact op met Gerard Coen.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.