Terugblik FAIRsFAIR Final Event 2022

3 februari 2022

Op 26 januari 2022 vond de public meeting van het FAIRsFAIR Final Event 2022 plaats. Tijdens deze sessie debatteerden vertegenwoordigers van FAIRsFAIR over de kernaspecten van de uitvoering van FAIR met vooraanstaande vertegenwoordigers van de Europese en internationale onderzoeksgemeenschap. De opnames zijn nu beschikbaar.

De Public Meeting werd geopend door Ingrid Dillo, Deputy Director DANS en Coordinator FAIRsFAIR. Ook ging zij met William Kilbride (Digital Preservation Coalition) in gesprek tijdens de sessie: “FAIR and LTPD Long Term Data Preservation issues today“. Lees hierover meer in deze blogpost.

Marjan Grootveld (DANS) sprak met Lidia Borrell-Damian (Science Europe) tijdens de sessie “FAIR Policies and Practices for Funders“.

FAIRsFAIR 2022 Final Event

Tijdens FAIRsFAIR2022 hebben het project en de belanghebbenden de impact geanalyseerd die FAIRsFAIR heeft gehad op de Europese onderzoeksgemeenschap. Zij hebben ook de instrumenten, richtlijnen en best practices doorgenomen die FAIRsFAIR heeft voortgebracht en geleverd aan onderzoekers, data stewards, besluitvormers en financiers voor een betere, meer gestructureerde aanpak van FAIR-databeheer. Het FAIRsFAIR project zal de opgedane aanbevelingen en de geleerde lessen als een erfenis achterlaten voor toekomstige activiteiten.

DANS was de coördinator van FAIRsFAIR en was als een van de kernpartners nauw betrokken bij de meeste werkpakketten van het project.

Meer informatie

Alle andere opnames van de Public Meeting van FAIRsFAIR Final Event 2022 zijn hier te bekijken. Hier lees je meer over FAIRsFAIR.

 

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ingrid Dillo Ph.D.

Senior Advisor