FAIRsFAIR blog online: Een dialoog tussen optimisten

2 februari 2022

Tijdens het Public Event van FAIRsFAIR op 26 januari gingen Ingrid Dillo, Deputy Director bij DANS en coördinator van FAIRsFAIR, en William Kilbride, Executive Director bij Digital Preservation Coalition, in gesprek over waarom langdurige bewaring belangrijk is in relatie tot FAIR. De blog over het debat staat nu online.

De blog beschrijft het debat dat Dillo en Kilbride tijdens het FAIRsFAIR 2022 Final Event aangingen. Er wordt onder andere aandacht besteed aan de betrokkenheid van stakeholders, toekomstige uitdagingen en wat er in de komende jaren nodig gaat zijn om data in de EOSC FAIR te houden.

FAIRsFAIR 2022 Final Event

Tijdens FAIRsFAIR2022 hebben het project en de belanghebbenden de impact geanalyseerd die FAIRsFAIR heeft gehad op de Europese onderzoeksgemeenschap. Zij hebben ook de instrumenten, richtlijnen en best practices doorgenomen die FAIRsFAIR heeft voortgebracht en geleverd aan onderzoekers, data stewards, besluitvormers en financiers voor een betere, meer gestructureerde aanpak van FAIR-databeheer. Het FAIRsFAIR project zal de opgedane aanbevelingen en de geleerde lessen als een erfenis achterlaten voor toekomstige activiteiten.

DANS was de coördinator van FAIRsFAIR en was als een van de kernpartners nauw betrokken bij de meeste werkpakketten van het project.

Meer informatie

Lees de gehele blog hier. Meer over FAIRsFAIR vind je op de website.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ingrid Dillo Ph.D.

Senior Advisor