OpenAIRE: schatkamer met 146 miljoen onderzoeksoutput

2 juni 2021

Europa biedt vele initiatieven voor onderzoekers en dataprofessionals om publicaties, onderzoeksdata en kennis over researchdatamanagement met elkaar te delen. Open­AIRE is een van de voorbeelden.

Via OpenAIRE (Open Access Infrastructure for Research in Europe) hebben onderzoekers toegang tot (open) wetenschappelijke publicaties, datasets en onderzoekssoftware, afkomstig uit meer dan 10.000 betrouwbare bronnen. DANS is een van die bronnen.

Elly Dijk, Research Data Management Specialist bij DANS, vertelt in de juni editie van E-data & Research over de tools, diensten en projecten van OpenAIRE: “Voor onderzoekers is OpenAIRE een schatkamer met 146 miljoen onderzoeksoutput, waaronder open access publicaties, open onderzoeksdata, en onderzoekssoftware.” Dijk vervolgt: “OpenAIRE heeft ook diensten ontwikkeld die onderzoekers helpen om zelf Open Science uit te oefenen. Voorbeelden zijn Argos en Amnesia

Het gehele artikel lees je online

Meer informatie

Meer data succesverhalen lezen? Bezoek dan de website van E-data & Research. Neem voor meer informatie over OpenAIRE contact op met Elly Dijk.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.