Open Science workshop voor twaalf National Open Access Desks van OpenAIRE

12 januari 2021

In het kader van het Good Practice Exchange Programme van OpenAIRE geeft DANS op 18 januari 2021 een online workshop. De workshop wordt gegeven aan twaalf National Open Access Desks (NOADs) die ieder hun eigen land vertegenwoordigen op het gebied van Open Science.

Tijdens de workshop komen verschillende onderwerpen op het gebied van Open Science in Nederland aan bod. Zo geeft Loek Brinkman (UMC Utrecht) een presentatie over de Open Science Communities aan Nederlandse universiteiten. Andere onderwerpen die aan de orde komen zijn: Open Science ontwikkelingen in Nederland, Research Data Management, FAIR data, en de DANS dataservices DataverseNL, DANS Archive en Certificering.

OpenAIRE is een Horizon 2020 project dat het Open Science beleid van de Europese Commissie ondersteunt met diverse diensten, waaronder: Amnesia, een data anonymization tool, en Argos, een online Data Management Plan Tool. Daarnaast geeft OpenAIRE toegang tot 48 miljoen Open Access wetenschappelijke publicaties en 5 miljoen open datasets. In Nederland is NARCIS de bron voor OpenAIRE.

DANS is samen met de Bibliotheek van de Technische Universiteit Delft NOAD voor Nederland. Daarnaast leidt DANS de Taskforce Research Data Management in Europa.

Meer informatie

De slides van de workshop zijn online beschikbaar. Voor meer informatie over de diensten van OpenAIRE kunt u contact opnemen met Elly Dijk, NOAD OpenAIRE.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.