Open ODISSEI eScience Call 2022

20 juli 2022

Empowerment van onderzoekers in de sociale wetenschappen door middel van digitale technologie

In deze oproep nodigen ODISSEI (Open Data Infrastructure for Social Science and Economic Innovations) en het Netherlands eScience Center wetenschappers uit om een voorstel in te dienen. Hiervoor moeten zij werkzaam zijn bij een organisatie die lid is van ODISSEI, met als belangrijkste expertisegebied de sociale wetenschappen.

Deze uitnodiging tot het indienen van voorstellen ondersteunt onderzoekers in de sociale wetenschappen die verwachten baat te hebben bij de toepassing of ontwikkeling van digitale technologieën en onderzoekssoftware, maar die behoefte hebben aan extra expertise bij de toepassing van deze methoden.

Wat kan worden aangevraagd?

Voor een project kan een bijdrage in natura van 3 mensmaanden (PM’s) worden aangevraagd. De projectduur zal tussen de 3 en 6 maanden liggen. De werkwijze is coöperatief. Onderzoeksteams bestaan zowel uit aanvragers als uit de RSE’s. De RSE’s zullen tijdens de duur van het project advies en ondersteuning bieden om de gewenste resultaten te helpen bereiken. Dit omvat:

  • eerste brainstorming over geschikte technologieën,
  • advies over het ontwerpen van experimenten en het formuleren van onderzoeksvragen
  • technische uitvoering en testen,
  • hulp bij de interpretatie van de resultaten,
  • bijdrage aan het onderdeel digitale methodologie in een onderzoekspaper.

Elk project voorziet in de volgende deliverables (mogelijk na afronding van het project)

  • publicatie van een onderzoekspaper en
  • een blog post of white paper en
  • vrijgave van software of code.

Zowel de RSE’s als de leden van het onderzoeksteam moeten beschikbaar zijn voor de indiening/revisie van het onderzoekspaper na de voltooiing van het project zelf. Zowel de onderzoekers als de leden van het onderzoeksteam moeten worden vermeld als mede-auteurs van elk van de drie deliverables.

Deadline

De uiterste datum voor de indiening van het voorstel is 6 september 2022, 14.00 uur CEST. De raad van bestuur van ODISSEI en het directieteam van het eScience Center nemen samen een definitief besluit (naar verwachting medio oktober).

Meer informatie

Meer informatie over deze oproep is te vinden op deze website: https://www.esciencecenter.nl/calls-for-proposals/open-odissei-escience-call-2022/

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.