Ook in NARCIS: milieu

5 juni 2020

Op 5 juni 2020 vind de World Environment Day plaats. Gedurende deze dag worden over de hele wereld activiteiten georganiseerd om mensen bewuster te laten worden van hoe belangrijk het milieu voor onze wereld is en wat we kunnen doen om het milieu te beschermen. In NARCIS zijn verschillende publicaties te vinden over dit onderwerp.

Bijvoorbeeld de publicatie ‘De weg naar een duurzame landbouw is nog lang‘. De publicatie bespreekt de uitkomsten van een onderzoek naar duurzame landbouw. Hieruit blijkt dat de landbouw nog grote stappen moet zetten in de richting van verduurzaming. 

Lees de publicatie ‘De weg naar een duurzame landbouw is nog lang’ hier

Een ander voorbeeld is de publicatie ‘Outstanding environmental issues. A review of the EU’s environmental agenda‘. Het rapport evalueert de toestand van het Europese milieu en de effectiviteit van het Europese milieubeleid. Het rapport concludeert dat het Europese milieubeleid van de afgelopen decennia heeft geleid tot investeringen in de economie waarvan ook de gezondheid van mensen en de natuur geprofiteerd hebben. Toch blijft het milieu in Europa om aandacht vragen. Dit geldt in het bijzonder voor de klimaatverandering, het verlies aan natuur en de luchtvervuiling in stedelijke gebieden.

Lees de publicatie ‘Outstanding environmental issues. A review of the EU’s environmental agenda‘ hier

Meer informatie

Heeft u vragen over NARCIS of de publicaties? Neem dan contact op met Elly Dijk. Sommige van deze publicaties zijn beschikbaar na registratie bij DANS.


Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.