Ook in EASY: Vriendschap

30 juli 2020

Op 30 juli vindt de internationale dag van de Vriendschap plaats. In 2011 werd deze dag voor het eerst uitgeroepen door de Verenigde Naties. Het idee achter deze dag is dat vriendschap tussen personen, landen, culturen en individuen kan leiden tot vrede en bruggen bouwut tussen gemeenschappen. In ons digitale archief EASY zijn ook datasets en publicaties terug te vinden en te hergebruiken over vriendschap.

Bijvoorbeeld de dataset “Vriendschap en sociale relaties in multi-etnisch samengestelde schoolklassen 1986“. Deze dataset bevat informatie over multi-etnische vriendschappen en sociale relaties van schoolkinderen, vergeleken met de ethnische perceptie van leraren en de inhoud van het currirculum. 

Bekijk de dataset “Vriendschap en sociale relaties in multi-etnisch samengestelde schoolklassen 1986″ hier. 

Een andere in EASY beschikbare dataset is “Gescheiden netwerken 1987-1990: De relaties met vrienden en verwanten na echtscheiding“. Deze dataset bevat informatie over onder andere vriendschap na echtscheidingen. 

Bekijk de dataset “Gescheiden netwerken 1987-1990 : De relaties met vrienden en verwanten na echtscheiding” hier. 

Meer informatie

Heeft u vragen over de datasets? Neem dan contact op met onze datamanagers. Sommige van deze data is beschikbaar na registratie bij DANS.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.