Ook in EASY: Nederlandse boeken en auteurs

6 maart 2020

Dit jaar vindt de 85e editie van de Boekenweek plaats van 7 t/m 15 maart. De Boekenweek staat in het teken van hen die ons voorstellingsvermogen vergroten: de rebellen en dwarsdenkers. Het doel van deze jaarlijks terugkerende week is de promotie van het (Nederlandstalige) boek. In ons digitale archief zijn ook datasets en publicaties terug te vinden en te hergebruiken over het boek en de auteur.

Bijvoorbeeld een interview met de Nederlandse auteur Jan Terlouw. Het interview “Getuigenverhalen, Reis van de Razzia, interview met Jan Terlouw” weergeeft de oorlogservaringen van Terlouw, die hij ook beschrijft in het bekende boek ‘Oorlogswinter’. In het interview vertelt Terlouw in hoeverre dit boek overeenkomt met zijn eigen belevenissen van de Hongerwinter.

Bekijk het interview “Getuigenverhalen, Reis van de Razzia, interview met Jan Terlouw” hier.

Een dataset die beschikbaar is in EASY is: “Mensen en Boeken 1961”. Hierin kan data worden gevonden van de Nederlandse stichting voor de statistiek over de koop-, lees- en studiegewoonten van boeken. De dataset bevat onder andere het lees- en koopgedrag, het gebruik van bibliotheken, het lezen van boeken in de vrije tijd en de houding tegenover het lezen van boeken.

Bekijk de dataset “Mensen en Boeken 1961” hier.

Meer informatie

Heeft u vragen over de datasets? Neem dan contact op met onze datamanagers. Sommige van deze data is beschikbaar na registratie bij DANS.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.