Ook in EASY: Internationale Vrouwendag

8 maart 2021

Op 8 maart is het 2021 is het Internationale Vrouwendag. Op deze dag worden de sociale, economische, culturele en politieke successen van vrouwen gevierd. Er worden nationale en internationale activiteiten georganiseerd om deze successen te vieren of om op te komen voor de gendergelijkheid.

Dit jaar is het thema van Internationale Vrouwendag: Choose to ChallengeIn EASY zijn ook data rondom dit thema beschikbaar:

Emancipatie opinies

In EASY zijn data van het Sociaal en Cultureel Planbureau beschikbaar die verkregen zijn ten behoeve van de Emancipatiemonitor in 2016. Middels de enquête Emancipatie-opinies (EMOP) zijn de opvattingen gepeild van de Nederlandse bevolking wat betreft emancipatie-onderwerpen. Aan de Nederlandse bevolking vanaf 16 jaar zijn stellingen voorgelegd over emancipatie-onderwerpen, gecombineerd met vragen over taakverdeling, economische zelfstandigheid en achtergrondkenmerken. Ook thema’s als ambities, seksualiteit en geweld en agressie komen aan bod. 

Vrouwelijke pioniers 

Ook kun je in EASY de dataset: ‘Vrouwelijke Pioniers 1988-1990’ vinden. Deze data zijn gebruikt in een onderzoek naar de verschillen in eerste baan tussen vrouwelijke en mannelijke afgestudeerden van hogere beroepsopleidingen. Zowel data over de persoonlijke situatie als de werksituatie van de afgestudeerden werden verzameld. Ook werden ze gevolgd in hun sollicitatieprocedures, waarbij ook data over de houding van de werkgevers werden verzameld.

Meer informatie

Neem voor vragen over het deponeren van data in EASY contact op met 

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.