ODISSEI ontvangt grote Roadmap-investering om sociale verandering te doorgronden

1 mei 2020

ODISSEI (Open Data Infrastructure for Social Science and Economic Innovations) is een van de zeven grote wetenschappelijke infrastructuren die in het kader van de Nederlandse Roadmap voor Grootschalige Wetenschappelijke Infrastructuren, financiering van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) ontvangen.

ODISSEI is een samenwerking tussen 34 partnerorganisaties die zich verenigd hebben om voor sociale wetenschappers beschikbare data te verbeteren. De investering wordt gebruikt om de komende vijf jaar de ontwikkeling van computationele sociale wetenschappen in Nederland te versnellen. 

Henk Wals, directeur DANS: “Ook bij DANS zijn we erg opgetogen met de toekenning van de NWO Roadmap middelen voor ODISSEI. In nauwe samenwerking met collega’s van de VU en SURF gaan we aan de slag met de ODISSEI Portal infrastructuur. De bedoeling is een faciliteit te bouwen om sociaalwetenschappelijke datasets makkelijker vindbaar en herbruikbaar te maken voor onderzoekers. Ook samenwerking met de repositories waar de datasets beheerd worden, zal daarbij onmisbaar zijn. Bij een project als dit is natuurlijk ook de aansluiting bij internationale infrastructuren van belang en de betrokkenheid van DANS bij meerdere Europese projecten biedt hiervoor een prima uitgangspositie. We zullen ook veel aandacht besteden aan de beveiligingen die vereist zijn voor de toegang tot gevoelige data. Voor nu feliciteren we graag alle betrokken collega’s met het behalen van dit mooie resultaat. We kijken ernaar uit om dit mooie project samen met hen op te pakken.”

Meer informatie 

Het volledige nieuwsbericht staat op de ODISSEI-website

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.