Nieuw in EASY: Burgerperspectieven

24 maart 2021

Begin maart is de dataset “Continu Onderzoek Burgerperspectieven 2019 – COB2019” Open Access gepubliceerd. Via EASY is de dataset te bekijken en gebruiken.

Het Continu Onderzoek Burgerperspectieven (COB) heeft als doel een beeld te geven van de veranderingen en constanten in de persoonlijke, politieke en maatschappelijke opvattingen van burgers. Voor dit onderzoek wordt sinds 2008 elk kwartaal een peiling gehouden. In de even kwartalen zijn er focusgroepen en in de oneven kwartalen telefonische vervolginterviews om te praten over de toestand in het land, enkele enquêtevragen te behandelen en een of meer thema’s uit te diepen. In het vierde kwartaal is een aanvullend panelonderzoek onder deelnemers aan eerdere peilingen gehouden. Daarnaast is in het vierde kwartaal van 2018 de steekproef aangevuld met een extra steekproef onder jongeren. Het onderzoek is uitgevoerd door SAMR Smartagent Marketresponse onder leden van het SAMR panel.

De dataset ‘Continu Onderzoek Burgerperspectieven 2019 – COB2019‘ bevat een aantal interessante thema’s, waaronder: De publieke opinie over integratie, Morele kwesties, Zorgen over de zorg en Vertrouwen in informatiebronnen. 

Meer informatie

Neem voor vragen over het gebruiken en deponeren van data in EASY contact op met 

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.