NARCIS genoemd in de Trouw

24 maart 2020

De Nederlandse krant Trouw berichtte afgelopen 22 maart over NARCIS.

In het artikel betoogt wetenschapsjournalist Ron Hendriks dat scoren in wetenschappelijke tijdschriften niet het hoofddoel van wetenschappelijk onderzoek moet zijn. Hierdoor vinden de resultaten van onderzoeken vaak niet de weg naar degenen voor wie ze bedoeld zijn. Ron Hendriks gebruikt NARCIS om een wetenschappelijk artikel op te zoeken. Het hele artikel is te lezen op de website van Trouw.  

NARCIS is dé nationale portal voor wie informatie zoekt over wetenschappers en hun werk. Naast wetenschappers maken ook studenten, journalisten en medewerkers binnen onderwijs, overheid en het bedrijfsleven gebruik van NARCIS.

NARCIS biedt toegang tot wetenschappelijke informatie waaronder (open access) publicaties afkomstig uit de repositories van alle Nederlandse universiteiten, KNAW, NWO en diverse wetenschappelijke instellingen, datasets van een aantal data-archieven, alsmede beschrijvingen van onderzoeksprojecten, onderzoekers en onderzoeksinstituten.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de open access content van NARCIS, of wilt u uw repository met open access publicaties laten harvesten door NARCIS, neem dan contact op met Elly Dijk, senior-beleidsmedewerker DANS/NARCIS.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.