Minister Ollongren doet toezegging over de European Holocaust Research Infrastructure

18 oktober 2021

Op 13 oktober 2021 vond het Malmö International Forum on Holocaust Remembrance and Combating Antisemitism plaats. Op de internationale bijeenkomst stonden herdenken en de strijd tegen antisemitisme centraal.

Op deze bijeenkomst deed demissionair minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren een belangrijke toezegging gedaan met betrekking tot de toekomstige European Research Infrastructure Consortium (ERIC) van de European Holocaust Research Infrastructure (EHRI). Ollongren zei dat ‘Nederland verheugd is te kunnen aankondigen dat we het hoofdkantoor van de European Holocaust Research Infrastructure (EHRI) in Nederland willen huisvesten en financieel willen bijdragen aan de oprichting van de EHRI.’

DANS & EHRI

DANS neemt deel aan het Europese project EHRI, dat wordt geleid door het KNAW-NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies. Het belangrijkste doel van EHRI is om de in verschillende landen verspreide collecties over de Holocaust via één portal te ontsluiten, en daarmee het wetenschappelijk onderzoek over de Holocaust te ondersteunen. Tevens wordt de basis gelegd voor het noodzakelijke juridische, financiële en strategische werk dat EHRI zal transformeren van een project naar een permanente organisatie, een ERIC.

Meer informatie

Lees hier meer over de bijeenkomst.

Foto: Kajsa Ollongren met haar Zweedse collega’s Stefan Löfven (minister-president) and Anne Ekstrom (minister van Onderwijs). Bron: Rijksoverheid.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.