Laat je stem horen! DANS lanceert enquête voor erfgoedwetenschappen

22 maart 2022

DANS heeft in het kader van het E-RIHS.nl consortium een enquête gelanceerd om de Nederlandse erfgoedwetenschappen in kaart te brengen. We nodigen leden in het netwerk graag uit om de enquête in te vullen en hun wensen te delen ten aanzien van het E-RIHS.nl netwerk.

Momenteel werkt DANS in het kader van E-RIHS.nl aan het project “Samenwerken aan en met Data: Digilab en FAIR”. E-RIHS is European Research Infrastructure Heritage Science. De Nederlandse tak van dit Europese initiatief is een consortium in oprichting met als doel om erfgoedwetenschap op een duurzame manier te behouden en toegankelijk te maken voor toekomstige generaties.

Binnen dit project werkt DANS aan een inventarisatie van de huidige soorten data en infrastructuren in het domein erfgoedwetenschap in Nederland. Daarnaast creëert de enquête ook aan een overzicht van de behoeftes voor datamanagement van de E-RIHS.nl partners. Om een eerste indruk te krijgen van dit landschap heeft DANS in 2021 alle partners geïnterviewd. Als vervolg op deze interviews heeft DANS een enquête uitgezet waarmee er meer inzicht verkregen kan worden over het datalandschap en met name de wensen en behoeften t.a.v. datamanagement binnen dit datalandschap.

Vul de enquête in

Graag nodigen wij geïnteresseerden binnen dit domein van harte uit deel te nemen aan deze enquête. Het invullen van de enquête zal ongeveer 25 minuten in beslag nemen. Met het invullen van de enquête help je ons niet alleen met het gedetailleerd in kaart brengen van het datalandschap, maar biedt het ons de mogelijkheid zinvolle aanbevelingen over de wensen en behoefte van en voor het E-RIHS.nl netwerk te doen, wat bij zal dragen aan het succes van het netwerk.

Meer informatie

Lees meer over dit project op de projectpagina.

Een zwarte microfoon tegen een blauwe achtergrond.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Jerry de Vries M.Sc.

Research Data Management Specialist