EOSC Synergy lanceert online cursus om beter onderzoek te doen

22 juli 2021

Hoe doe ik beter onderzoek? Hoe werkt ‘open science’? Wat is de European Open Science Cloud en waarom is het belangrijk? Deze vragen worden beantwoord in de cursus ‘Bringing synergy to research and data management in Europe’ van EOSC Synergy.

In deze inleidende cursus leer je van ervaren professionals. De cursus is georganiseerd in een reeks van 8 korte modules en bevat opgenomen video’s, quizzen en praktijkgerichte opdrachten, bedoeld om je op weg te helpen met innovatieve diensten en benaderingen voor het beheer van onderzoeksgegevens en om beter onderzoek te doen.

Onderzoekers, studenten, trainers en data professionals die op zoek zijn naar inleidend lesmateriaal kunnen deze cursus op hun eigen tempo volgen. Aan het einde van de cursus heb je een basisbegrip van ‘open science’ en EOSC, en ben je bekend met de belangrijkste concepten, praktische tools en best practices voor FAIR data en data management.

Heb je een drukke agenda? Je kunt ervoor kiezen alle modules te volgen, of juist de modules te kiezen die het meest relevant zijn voor jou. Het duurt gemiddeld 30 minuten om een module te voltooien. Wanneer je de de gehele cursus volgt, duurt dat dus zo’n 4 uur.

Deze cursus is ontwikkeld binnen het EOSC Synergy project en is ontworpen door Linas Cepinskas (DANS) in samenwerking met de projectpartners. De inhoud van de cursus kan vrij gedeeld en hergebruikt worden met vermelding van het EOSC Synergy project en/of andere relevante bronnen.

Meer informatie

Registreer nu om volledig gebruik te kunnen maken van de cursus. We nodigen je uit om de cursus te volgen, het materiaal te bekijken, en eventuele opmerkingen, vragen of suggesties via onderstaand formulier met Louise Bezuidenhout te delen.

 

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.