Duik in de maritieme data

29 januari 2015

Het project Diepere Maritieme Data is een verrijking van het Dutch Ships and Sailors project. De Linked Data uit het project Diepere Maritieme Data bieden onderzoekers de mogelijkheid om analyses direct te kunnen toetsen op de originele bronnen. De data zijn toegankelijk via EASY.

Het project Diepere Maritieme Data is een verrijking van het Dutch Ships and Sailors project. Voor een dataset uit dit project, ‘Dutch Ships and Sailors – Noordelijke Monsterrollen Databases as RDF’, is nu een koppeling verzorgd met digitale foto’s van de gebruikte analoge archiefbronnen. Deze Linked Data bieden onderzoekers de mogelijkheid om analyses direct te kunnen toetsen op de originele bronnen. Bekijk de dataset in EASY.

Eerste ‘open access’ dataset

De deponeerder van deze dataset heeft ervoor gekozen om, conform het nieuwe beleid van DANS, de dataset volledig open access beschikbaar te stellen in EASY. Geïnteresseerden kunnen dit type datasets downloaden zonder registratie. Hiermee maakt de onderzoeker samen met DANS het delen van onderzoeksdata nog makkelijker. Omdat het de eerste ‘open access’ dataset betrof, heeft DANS de deponeerder feestelijk bedankt (zie foto).

Het project Diepere Maritieme Data is mede gefinancierd door DANS als ‘Klein dataproject‘.

Meer informatie
Voor meer informatie over deze dataset kunt u contact opnemen met datamanager Emilie Kraaikamp.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.