Derde editie cursus FAIR data stewardship (for the life sciences)

18 februari 2021

In maart zal Helis Academy de derde editie van de FAIR data stewardship (for the life sciences) cursus organiseren. Ook DANS is onderdeel van het programma.

Deze inleidende cursus is bedoeld voor onderzoekers, data stewards, en alle anderen die geïnteresseerd zijn in het onderwerp FAIR data stewardship. Cees Hof (DANS) zal op 29 maart spreken over data archivering. 

Tijdens de cursus zullen onderzoekers, data stewards en experts op het gebied van data stewardship de cursisten kennis laten maken met verschillende gebieden van onderzoeksdatamanagement en technologieën die het proces van het creëren en onderhouden van FAIR onderzoeksdata vergemakkelijken. Ook laat het de deelnemers kennis maken met belangrijke concepten van data stewardship en het data steward competentie framework. Er wordt begonnen met een algemene inleiding over de data life cycle en de FAIR data principes.

De training wordt georganiseerd door het Dutch Techcentre for Life Sciences en wordt gegeven als een gezamenlijke inspanning van DTL partners. Het is onderdeel van het thema Data Analysis and Stewardship van Helis Academy en wordt georganiseerd door DTL en DTL-medewerkers. Het is online via Zoom beschikbaar en beslaat zes halve dagen op 17, 18, 22, 24, 29 en 31 maart. 

Meer informatie

Lees online meer over de training en aanmelding. Neem voor meer informatie contact op met Cees Hof.

 

 

 

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.