De publicaties en datasets in NARCIS ook vindbaar in internationale diensten

16 maart 2020

Sinds kort is de nieuwe dienst ScienceFinder gelanceerd, die gebruik maakt van de metadata van NARCIS.

De nationale portal NARCIS geeft toegang tot (open access) publicaties en onderzoeksdata vindbaar in 50 repositories van universiteiten, KNAW- en NWO-instituten, hogescholen en andere onderzoeksinstellingen zoals het RIVM, KNMI, SURF et cetera. De metadata van deze publicaties en datasets, zoals titel, auteursnaam en samenvatting, worden weer gebruikt in andere, vaak internationale diensten. Voorbeelden hiervan zijn Google Scholar, de internationale portal OpenAIRE, Microsoft Academic Search, DART-Europe E-theses Portal, en de Australian Research Data Commons (ARDC).

Sinds kort is de nieuwe dienst ScienceFinder gelanceerd, die ook gebruik maakt van de metadata van NARCIS. ScienceFinder maakt voor zakelijke en overheidspartners duidelijk waar relevante kennis aanwezig is binnen de kennisinstellingen, bijvoorbeeld op het gebied van stikstof, artificiële intelligentie en waterconsumptie.

Meer informatie

Wilt u ook de metadata van NARCIS gebruiken binnen uw dienst? Neem dan contact op met Chris Baars, Supervisor Digital Services.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.