DARIAH Annual Event 2022: Open Call for Participation

17 december 2021

Het is vanaf nu mogelijk om inzendingen te doen voor het DARIAH Annual Event 2022 over het onderwerp Storytelling. Het hybride evenement zal plaatsvinden van 31 mei tot 3 juni 2022 in Athene, Griekenland.

De kracht van storytelling als een strategie van zingeving en kenniscreatie is diep verankerd in menselijke culturen, zo ver teruggaand als onze geschreven archieven, en zo ver vooruitkijkend als onze technologische verbeelding. Hoe we onze verhalen verzamelen, delen en gebruiken zegt veel over wie we zijn, hoe we entertainen en onderwijzen, hoe we identiteiten opbouwen en de wereld buiten ons gezichtsveld begrijpen, hoe we ons verhouden tot ons verleden en tot onze toekomst.

In het DARIAH Annual Event 2022 wordt de kracht van storytelling in de kunsten en geesteswetenschappen belicht. Door DARIAH’s onderzoekspraktijken en onderzoeksinfrastructuur te bekijken door de lens van storytelling, worden conceptuele bruggen geslagen tussen de kunsten, technologie, geesteswetenschappen en daarbuiten.

Open oproep tot deelname

Onderzoekers, onderzoeksprojecten en kunstenaars zijn uitgenodigd om (lopend) werk te presenteren dat zich bezighoudt met het thema storytelling in brede zin. Dat kan in de vorm van (1) papers, (2) panels en (3) posters en demo’s. De deadline voor inzendingen is 11 februari 2022.

Meer informatie

Lees hier meer over het jaarlijkse event. Meer informatie over DARIAH lees je ook op de website.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.