DANS ondertekent Memorandum of Understanding

23 mei 2022

DANS ondertekende op 26 april jl. de Memorandum of Understanding (MOU) voor de oprichting van het Social Sciences and Humanities Open Cluster, als een van de Nederlandse partners binnen het Social Sciences and Humanities Open Cloud (SSHOC)-project.

Van januari 2019 tot en met april 2022 hebben medewerkers van meer dan 40 Europese organisaties succesvol samengewerkt om de infrastructuur voor de sociale en geesteswetenschappen (Social Sciences and Humanities) in Europa te verbeteren.

Om de duurzaamheid van de binnen het project ontwikkelde resultaten op de lange termijn te waarborgen, heeft het SSHOC-consortium de intentie uitgesproken om te blijven samenwerken onder het SSHOC Memorandum of Understanding voor de oprichting van het SSH Open Cluster. Het doel is om de binnen SSHOC ontwikkelde samenwerkingsverbanden verder uit te bouwen en het delen van kennis verder te ondersteunen.

Tijdens de slotconferentie van het SSHOC-project, 6 en 7 april in Brussel, ondertekenden vijf European Research Infrastructure Consortia (ERICs) het MOU om de oprichting van het SSH Open Cluster voor te bereiden. Dit waren:

  • CESSDA: Consortium of European Social Science Data Archives;
  • CLARIN: Common Language Resources and Technology Infrastructure;
  • DARIAH: Digital Research Infrastructure for the Arts and Humanities;
  • ESS: European Social Survey (ESS);
  • SHARE: Survey of Health, Ageing and Retirement in Europe

Andere organisaties zijn uitgenodigd om door ondertekening van de MOU aan te tonen dat zij willen deelnemen aan toekomstige activiteiten van het SSH Open Cluster. DANS heeft het MOU op 26 april ondertekend.

Meer informatie

Lees meer over het SSH Open Cluster op de SSH Open Cloud website.

SSHOC_Events_News

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Drs. Marion Wittenberg

Service Manager DataverseNL