DANS-medewerker werkt als vrijwilliger tegen Covid-19

28 mei 2020

Senior informatiewetenschapper Slava Tykhonov heeft zich aangesloten bij het initiatief CoronaWhy. Momenteel proberen institutionele en zogenoemde ‘grassroots’ initiatieven over de hele wereld alle gegevens samen te brengen om het COVID-19-virus te bestrijden.

DANS is erg trots dat een van zijn medewerkers, senior informatiewetenschapper Slava Tykhonov, zich als vrijwilliger bij CoronaWhy heeft aangesloten en de ontwikkeling van de gemeenschappelijke onderzoeks- en gegevensinfrastructuur leidt. Deze internationale gemeenschap heeft meer dan 1000 vrijwilligers en is samengesteld uit datawetenschappers, artsen, epidemiologen, studenten en verschillende materiedeskundigen over alles, van technologie en engineering tot geneeskunde, communicatie en programmamanagement.

CoronaWhy probeert de wereldwijde coördinatie en analyse van alle beschikbare gegevens die relevant zijn voor de COVID-19-uitbraak te verbeteren en ervoor te zorgen dat alle bevindingen terechtkomen bij degenen die ze nodig hebben”. Door te werken volgens de principes van open wetenschap, gebruikmakend van en verder duwend op bestaande technologieën en infrastructuren, biedt de groep een platform om de krachten te bundelen om de informatie-uitdaging in de huidige pandemieën het hoofd te bieden.

Meer informatie

Lees het hele verhaal over de onderzoeksgroep hier. Meer Nederlandse gegevens omtrent Corona vindt u via deze DOI. U kunt bijdragen aan CoronaWhy via de website.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.