DANS, Data en de ZIN Wetenschapsdag

28 oktober 2021

DANS opereert binnen verschillende domeinen van de wetenschap en gezondheids- en zorg-data krijgen binnen de ontwikkelingen van DANS alle aandacht. Cees Hof, DANS Data Station Manager Life, Health and Medical Sciences, presenteerde op de Wetenschapsdag van het Zorginstituut Nederland de ins and outs van goed datamanagement en de voordelen van het delen van gezondheidsdata.

Tot grote opluchting van velen was het mogelijk om op 7 oktober de derde Wetenschapsdag van het Zorginstituut Nederland (ZIN) live te laten plaatsvinden. Met wetenschapsmuseum NEMO als toepasselijke locatie, presenteerde en bespraken wetenschappers, beleidsmakers en bestuurders op 7 oktober het thema van deze dag “Data: Onmisbare spil voor een gezonde samenleving?”

Onder het oog van dagvoorzitter Karin van den Boogaert, spraken Cees Hof van DANS en Johan van Soest van de Universiteit Maastricht in hun sessie “Van data leren: hoe doe je dat in de praktijk” over de weerbarstigheid van werken met data, zowel vanuit een onderzoeksperspectief als een data management perspectief. De dualistisch kijk op het werken met data leverde een dynamische en interactieve discussie op, met vragen, suggesties en ideeën voor nieuwe initiatieven.

Meer informatie

De goed bezochte ZIN Wetenschapsdag is vastgelegd in een vrij beschikbare samenvattende video. Op LinkedIn lees je meer informatie en zijn impressies van deze dag te vinden. Lees hier meer over het Zorginstituut Nederland.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Cees Hof Ph.D.

Data Station Manager Life Sciences & Physical and Technical Sciences