Collectie datasets ‘Vrouwen in besluitvorming’

15 juli 2022

De collectie datasets ‘Vrouwen in besluitvorming’ is nu via een Thematische collectiepagina beschikbaar in EASY. Voorheen waren de sets als losse items in EASY te vinden, nu zijn deze gebundeld over een overzichtspagina.  

 

Het onderzoek

Sinds 2000 laat het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) tweejaarlijks een onderzoek uitvoeren om het aandeel van vrouwen in besluitvormende posities in de markt en de civiele maatschappij te meten. Dit onderzoek wordt gehouden in het kader van de Emancipatiemonitor, die ten doel heeft een dwarsdoorsnede te geven van het verloop van het emancipatieproces. De respons inclusief organisaties waarvan informatie via internet is verkregen, is in ViB2020 414 organisaties: 163 ondernemingen, 167 non-profit instellingen en 84 maatschappelijke organisaties.

Bij het opstellen van het databestand is bij de bepaling van de variabele namen in de recentere metingen gekozen voor de longitudinale opzet.

Lees meer op de website van het SCP over het onderzoek Vrouwen in besluitvorming (VIB). Neem bij vragen over de datasets contact op met Marian de Voogd-Hamelink () van SCP.

 

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Drs. Widia Mahabier

Datamanager