CLARIAH roept op tot indienen van Fellowship proposals

4 februari 2021

Op 31 januari heeft CLARIAH een oproep voor Fellows gelanceerd. Er worden twee soorten fellowships onderscheiden: Research Fellowships en Teaching Fellowships. DANS is bij CLARIAH betrokken op het gebied van duurzaamheid en het FAIR maken van de infrastructuur.

In een Research Fellowship voert een onderzoeker (de CLARIAH Research Fellow) een klein onderzoeksproject uit op basis van een expliciet geformuleerde onderzoeksvraag met behulp van data en/of software die al onderdeel zijn van de CLARIAH infrastructuur. Bij een Teaching Fellowship gebruikt een docent aan een Nederlandse universiteit (de CLARIAH Teaching Fellow) data en/of software die deel uitmaken van de CLARIAH infrastructuur in een BA, MA of RMA cursus voor een expliciet geïdentificeerde categorie van studenten.

De oproep verwijst naar een overzicht van data en tools die in aanmerking komen en wordt vergezeld met inleidende teksten over deze data en tools. De uiterste datum voor het indienen van de voorstellen is 4 april 2021. De maximale financiering voor elk voorstel bedraagt circa 12.000 euro.

Meer informatie

Lees meer over de Fellowship call op de website van CLARIAH. Neem contact op met Andrea Scharnhorst voor meer informatie over CLARIAH.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.