CLARIAH opent Fellowship Call 2022

21 maart 2022

CLARIAH heeft de Fellowship Call 2022 gelanceerd. Aanvragen voor een Research Fellowship of Teaching Fellowship moeten voor 1 november 2022 worden ingediend.

Het CLARIAH-PLUS project ontwikkelt de Nederlandse onderzoeksinfrastructuur voor de geesteswetenschappen, als onderdeel van de Europese CLARIN en DARIAH onderzoeksinfrastructuren. De CLARIAH infrastructuur bestaat uit een grote verscheidenheid aan tools, diensten en datasets: generieke infrastructuurdiensten (o.a. login, workspace), gestructureerde data, tekstuele en audiovisuele collecties, en softwaretoepassingen en diensten die op deze collecties kunnen worden toegepast (o.a. zoeken, analyse, annotatie, verrijking, conversie, en visualisatie).

CLARIAH-PLUS omvat een breed scala van geesteswetenschappelijke disciplines, waaronder linguïstiek, sociaal-economische geschiedenis, mediastudies, literatuurwetenschappen, godsdienstwetenschappen, filosofie en cultuurgeschiedenis.

Research & Teaching Fellowships

Om de infrastructuur verder te verbeteren, wil het bestuur van CLARIAH het gebruik van de infrastructuur stimuleren en eisen verzamelen op basis van daadwerkelijk gebruik in onderzoek en onderwijs. Daartoe opent CLARIAH een fellowship call. Er worden twee soorten fellowships onderscheiden: Research Fellowships en Teaching Fellowships.

Meer informatie

Meer informatie lees je op de CLARIAH website.

Afbeelding: Fresco met de voorstelling van de School van Aristoteles door Gustav Adolph Spangenberg, ca. 1883-1888. (Bron: CLARIAH). 

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.