Bijeenkomst Horizon 2020-projecten bij DANS

21 juni 2016

Op 2 juni kwamen diverse EU Horizon2020-projecten bijeen bij DANS om de samenwerkingsmogelijkheden op een aantal vlakken te exploreren.

De bijeenkomst was georganiseerd op initiatief van Project THOR, in samenwerking met AARC en OpenAire en richtte zich op hoe de impact van deze verschillende projecten vergroot kon worden, door middel van communicatie en outreach-acitiviteiten. Hierbij werden social media-activiteiten, het plannen van events en de trainingsmaterialen van de diverse projecten besproken.

De volgende projecten waren aanwezig: LEARN, INDIGO DataCloud, EGI, EDISON, EuroCRIS, FOSTER, READ, EUDAT, OpenDreamKit, PRACE, OpenMinTed en LIBER, waarvan sommige al samenwerken.

Discussies over samenwerking en het gezamenlijke organiseren van evenementen zullen zich voortzetten tijdens de Digital Infrastructures for Research Conference in Krakau. 

DANS werkt samen in OpenAire en EUDAT en is binnen EUDAT verantwoordelijk voor de trainingen. Voor euroCRIS voert DANS het secretariaat. 

Meer informatie

Zie voor onze internationale partners onze website. Meer informatie over de projecten OpenAire en EUDAT kan hier gevonden worden.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.