Bessensap 2020 open voor aanmelding onderzoeksvoorstellen

24 februari 2020

Op vrijdag 12 juni organiseert NWO in samenwerking met VWN Bessensap 2020. Ruim 350 journalisten, persvoorlichters en onderzoekers ontmoeten elkaar in Utrecht om te netwerken en kennis uit te wisselen op het gebied van wetenschapscommunicatie.

Het is dé kans voor onderzoekers om hun maatschappelijk relevante en nieuwswaardige onderzoek onder de aandacht te brengen bij de wetenschapsjournalisten. Onderzoekers van alle niveaus kunnen zich aanmelden voor het geven van een presentatie. Ook onderzoekers die niet door NWO gefinancierd worden. De presentatie dient een actuele, nieuwswaardige en mediagenieke insteek te hebben. Denk bijvoorbeeld aan een recent of binnenkort te verwachten resultaat, verrassende inzichten of een nieuwe onderzoeksrichting. Er mag geen embargo op rusten.

Uit de inzendingen worden de meest mediagenieke/ nieuwswaardige onderzoeken geselecteerd voor het geven van een presentatie van 15 minuten.

Meer informatie

Bessensap 2020 wordt georganiseerd door NWO in samenwerking met de Vereniging voor Wetenschapsjounalistiek en -communicatie Nederland (VWN) Aanmelden kan tot en met woensdag 18 maart via www.nwo.nl/bessensap.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.