Beschikbaar via DANS: Corona persconferenties

28 juli 2021

Via DANS is de dataset ‘Alle Corona Persconferenties geannoteerd met Searle’s Speech Acts’ beschikbaar. Deze dataset bevat de geannoteerde versies van de persconferenties die premier Rutte en minister de Jonge gaven over het Corona virus.

In de dataset zijn alle 54 persconferenties samengebracht die tijdens de periode van 6 maart 2020 tot 20 april 2021 zijn gegeven. Alle zinnen zijn handmatig geannoteerd op de aanwezigheid van declaraties of toezeggingen (Searle’s speech acts) en op gedrags-beïnvloedingstechnieken, zoals het complimenteren of bang maken van burgers. Daarnaast is er lexicale en grammaticale informatie per zin toegevoegd.

Enkele inzichten over deze data lees je in de scripties die ook beschikbaar zijn gesteld via de dataset. De data kunnen gebruikt worden voor verder onderzoek in allerlei disciplines, zoals: media en communicatie, psychologie, sociale wetenschappen, linguïstiek en zelfs kunstmatige intelligentie.

Meer informatie

Deze dataset is beschikbaar via DANS. Neem voor vragen over de data contact op met (Universiteit van Amsterdam). Bij vragen over het gebruiken en deponeren van data via DANS, neem contact op met onze datamanagers

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.