6-10 september: Lorentz Workshop FAIR Data for the ‘Long Tail of Science’

12 augustus 2021

Van 6 tot 10 september organiseren KNAW instituten NIOO en DANS samen met de Universiteit van Antwerpen de Lorentz Workshop: FAIR Data for the ‘Long Tail of Science’.

Binnen de ontwikkelingen rond wetenschappelijke data zijn “long tail data” nog steeds een bron van informatie, die niet optimaal benut worden. De focus van de workshop zal liggen op de toegankelijkheid en bruikbaarheid van vogelgegevens uit ecologisch en evolutionair “long tail” onderzoek.

Het doel van de Lorentz Workshop is om een substantiële stap te zetten in de richting van het FAIR maken van de ‘long-tail of science’ en om stappenplannen te ontwikkelen om synergie tussen ecologische vogel databases te bereiken. Naast de toegang tot de gegevens, is er ook de uitdaging om een interdisciplinaire onderzoeksgemeenschap te creëren die gebruik maakt van de gecombineerde kracht van de beschikbare gegevens.

De workshop brengt drie hoofdgroepen van deskundigen samen: 1) wetenschappelijke experts binnen de domeinen ecologie en evolutie; 2) database managers die werken aan een reeks van ecologische databases; en 3) professionals die werken met de e-infrastructuren en FAIR data.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de event-pagina. Alleen specialisten die zijn uitgenodigd kunnen aan dit online-evenement deelnemen, maar de resultaten zullen na de workshop op grote schaal worden verspreid.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Cees Hof Ph.D.

Data Station Manager Life, Health and Medical Sciences / Physical and Technical Sciences / Data Vault