25 maart: Lancering wegwijzers voor erfgoedinstellingen

4 februari 2021

Op 25 maart worden tegelijkertijd drie handige tools gelanceerd om digitale informatie duurzaam toegankelijk te houden. Het gaat om de Wegwijzer Certificering, de Wegwijzer Voorkeursformaten en de Wegwijzer Duurzaamheidsbeleid. De Wegwijzer Certificering is vanaf dit jaar in beheer bij DANS.

De drie wegwijzers zijn alle ontwikkeld binnen het Netwerk Digitaal Erfgoed (NDE). In 2021 wordt het beheer van de wegwijzers overgedragen door het NDE. De Wegwijzer Certificering, in beheer bij DANS, ondersteunt instellingen bij het opzetten en uitvoeren van een certificeringstraject. De focus ligt hierbij op CoreTrustSeal certificering. De Wegwijzer Duurzaamheidsbeleid, in beheer bij Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, biedt hulp bij het opstellen van een duurzaamheidsbeleid. Hiermee kun je als erfgoedinstelling je beleid stap-voor-stap opbouwen op een wijze die past bij de inrichting van je eigen organisatie en de digitale informatie die je in beheer hebt. De Wegwijzer Voorkeursformaten biedt een overzicht van bestandsformaten die bij erfgoedinstellingen in gebruik zijn en en helpt instellingen bij het opzetten van beleid op voorkeursformaten via een interactief stappenplan. 

Sluit tussen 11 en 16 uur aan bij dit interactieve event! De Wegwijzers worden dan vanuit het NDE gelanceerd met een vragenuur en aansluitend drie workshops. 

Voorlopig programma:

11:00-12:00 uur   Lancering van de Wegwijzers
12:00-13:00 uur   Pauze
13:00-14:00 uur   Workshop Wegwijzer Certificering
14:00-15:00 uur   Workshop Wegwijzer Duurzaamheidsbeleid
15:00-16:00 uur   Workshop Wegwijzer Voorkeursformaten

Meer informatie

Lees meer over het event op de website van het NDE. Binnenkort vind je daar ook meer informatie over de invulling van het programma en hoe je je kunt inschrijven voor de workshops. Neem contact op met Ilona von Stein voor meer informatie over certificering.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.