18-02-2021: workshop over (geo)data en de Europese Data Strategie

15 februari 2021

Benieuwd naar de mogelijkheden en uitdagingen met betrekking tot geodata in relatie tot de Europese Data Strategie? Kom naar de NCG-workshop op 18 februari, inschrijven is nog mogelijk.

Van informatie uit satellietwaarnemingen, de positie van de gasbuizen in de straat, tot GPS-data voor gezondheidsonderzoek; geodata spelen een belangrijke rol in de wetenschap en vele toegepaste werkvelden. 

Het Nederlands Centrum voor Geodesie en Geo-informatica (NCG) is het platform voor onderzoek op het gebied van geo-informatie en de geodesie. De commissie Geo-Informatie Infrastructuur van het NCG organiseert op 18 februari een online workshop over de betekenis van de Europese data strategie voor Nederland.

Tijdens de workshop worden onderwerpen behandeld zoals: Hoe bereiden wetenschap, bedrijfsleven en de overheid zich voor op de Europese Data Strategie? Waar liggen mogelijkheden? Wat zouden we zelf op nationaal niveau willen realiseren? Sprekers komen vanuit de Europese Commissie en Nederlandse organisaties en departementen zoals het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Ook DANS levert een belangrijke bijdrage; Ingrid Dillo, adjunct-directeur van DANS, schetst het perspectief vanuit de wetenschap. 

Meer informatie

Bezoek de website van het NCG voor het programma en inschrijving. Bij vragen kunt u ook contact opnemen met Cees Hof (commissielid Geo-Informatie Infrastructuur NCG en beleidsmedewerker bij DANS). De Europese Data Strategie is beschikbaar via de website van de EU.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.