15 december: EOSC-hub webinar

8 december 2020

Op 15 december organiseert EOSC-hub de webinar EOSC-hub data sharing policy recommendations & ELIXIR authentication-authorisation infrastructure. Ook DANS is betrokken en nodigt (toekomstige) EOSC-data providers en andere geïnteresseerden in authenticatie-autorisatie-services uit om de sessie bij te wonen.

EOSC staat voor European Open Science Cloud. De EOSC biedt onderzoekers een platform voor het delen en combineren van onderzoeksdata, ook over geografische en disciplinaire grenzen heen. Het EOSC-hub project, gefinancierd uit het Europese Horizon2020 programma, brengt 100+ partners uit meer dan vijftig landen samen om bij te dragen aan de implementatie van de EOSC. Gezamenlijk wordt er gewerkt aan de ontwikkeling van de Hub als het integratie- en managementsysteem van de European Open Science Cloud.

DANS draagt in EOSC-hub vooral bij aan het ontwikkelen van beleid op het gebied van het delen van onderzoeksdata, de integratie van trusted digital repository diensten en duurzame archivering en het ondersteunen van onderzoekers en ondersteunend personeel via training in het gestructureerd nadenken over onderzoeksdata die ze (gaan) verzamelen.

Ilona von Stein, projectleider bij DANS, presenteert in dit webinar praktische tips rondom het delen van data in de EOSC. Kijk voor meer informatie online. Bekijk de presentatie na afloop op de EOSC-hub website

Meer informatie

Meer informatie over de webinar en het registratieformulier staat online. Heeft u vragen over EOSC-hub en/of wat DANS kan betekenen, neem contact op met Elly Dijk

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.