Event datum:

10 november 2022

10 november | DataverseNL is een research data repository service die DANS aanbiedt aan universiteiten en onderzoeksinstituten om hun data te documenteren en te publiceren. Het faciliteert het FAIR maken van onderzoeksdata (Findable, Accessible, Interoperable, Reusable). DANS beheert de technische infrastructuur, de deelnemende instellingen zijn verantwoordelijk voor het beheer van de gedeponeerde data in hun dataverses binnen DataverseNL.

Donderdag 10 november, 15.00 – 17.00 uur organiseren het VU Research Data Support team en de Bibliotheek van de PThU samen met DANS een workshop om onderzoekers en medewerkers van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) te informeren over de mogelijkheden van DataverseNL. Tijdens deze workshop leren deelnemers over de functionaliteiten van de applicatie, hoe DataverseNL te gebruiken en voor welke data DataverseNL het meest geschikt is. Naast een introductie biedt de workshop hands-on training door DANS-experts en is er ruim tijd voor vragen.

Dit is een introductiecursus voor alle VU- en PThU-onderzoekers, onderzoeksassistenten en data stewards, er is geen voorkennis vereist. Voertaal is Engels

Registratie beschikbaar via https://vu-nl.libcal.com/event/3907856 Heb je vragen over dit event?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Drs. Marion Wittenberg

Service Manager DataverseNL