Informatiebijeenkomst: Wat kan DANS bijdragen aan jouw NWA-ORC project?

Event datum:

24 juni 2024

Locatie: Online

Wij denken dat onze diensten van belang kunnen zijn voor de consortia die van plan zijn een NWA-ORC voorstel in te dienen. In deze sessie presenteren we de DANS diensten in het licht van de NWA-ORC. We nodigen onderzoekers van alle disciplines die betrokken zijn bij een of meer van de NWA-ORC routes uit om deel te nemen aan dit evenement.

Let op: de voertaal van deze sessie is Engels.

Over de Nationale Wetenschapsagenda
Burgers staan centraal bij het maken en vernieuwen van de Nederlandse Wetenschapsagenda (NWA). De verbinding tussen maatschappij en wetenschap is een belangrijk element van het NWA-programma. Overheden, onderzoekers, maatschappelijke organisaties en burgers werken samen om kennis te ontwikkelen en te gebruiken voor wetenschappelijke en maatschappelijke impact. En door middel van wetenschapscommunicatie wordt kennis gedeeld in de samenleving om de betrokkenheid bij en het vertrouwen in wetenschap te vergroten. In de jaarlijkse NWA-ORC financieringsronde kunnen consortia voorstellen indienen die gezamenlijk uitdrukking geven aan de breedte en het innovatieve karakter van de NWA. De financieringsronde is gericht op het faciliteren van onderzoek dat leidt tot maatschappelijke en/of wetenschappelijke doorbraken. De consortia zijn interdisciplinair en kennisketenbreed; ook relevante maatschappelijke partners zijn vertegenwoordigd. De voorstellen hebben betrekking op één of meerdere NWA-routes.

DANS
DANS is het Nederlandse nationale expertisecentrum en repository voor onderzoeksdata en een van de infrastructuur providers in het Nederlandse wetenschapslandschap. We bieden diensten voor het delen, archiveren en publiceren van data, waaronder domeinspecifieke Data Stations en DataverseNL, een onderzoeksdata repository voor instituten. DANS is ook betrokken bij training en advies rond Research Data Management, FAIR data en Open Science. Met onze diensten en expertise zijn we betrokken bij verschillende (inter)nationale projecten, die de beschikbare wetenschappelijke infrastructuur in Nederland en daarbuiten ontwikkelen en verbeteren.

We denken dat onze diensten van groot nut kunnen zijn voor de meeste consortia die van plan zijn een NWA-ORC voorstel in te dienen. In deze sessie presenteren we de DANS diensten in het licht van de NWA-ORC. We nodigen onderzoekers uit alle disciplines die betrokken zijn bij een of meer van de NWA-ORC routes uit om deel te nemen aan dit evenement.

We zullen de diensten die DANS aanbiedt presenteren, evenals eerdere projecten gerelateerd aan de NWA waar DANS bij betrokken is geweest. Er is voldoende ruimte voor vragen en discussie over ideeën om de NWA-ORC initiatieven te ondersteunen.

Voorlopig programma

  • 13:00-13:10 Welkom
  • 13:10-13:30 De DANS-diensten
    • DANS Data Stations
    • DataverseNL
  • 13:30-13:45 DANS betrokkenheid bij projecten
  • 13:45-14:30 Q&A en discussie

Het informatieve deel van het evenement wordt opgenomen en is na afloop openbaar beschikbaar. De Q&A en discussie sessie worden niet opgenomen.

Gebruik onderstaand formulier om je aan te melden voor de bijeenkomst. Nadien ontvang je een e-mail met daarin een link om de sessie online bij te wonen.

Voor vragen over deze sessie kan je contact opnemen met Ricarda Braukmann voor het formulier onderaan deze pagina.

Informatiebijeenkomst: Wat kan DANS bijdragen aan jouw NWA-ORC project?

Naam(Vereist)

Heb je vragen over dit event?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ricarda Braukmann Ph.D.

Data Station Manager Social Sciences