CLARIAH DataDag

Event datum:

22 april 2022

Locatie: DANS kantoor/online

Op vrijdag 22 april zal DANS de eerste CLARIAH DataDag organiseren. Het evenement is een hands-on bijeenkomst met repository managers van verschillende CLARIAH partner instellingen die samenwerken aan de ontwikkeling van de CLARIAH FAIR Dataset Registry.

In nauwe samenwerking met CLARIAH’s Interest Group Curation, organiseren we deze eerste CLARIAH DataDag op 22 april 2022. Het evenement zal plaatsvinden op het kantoor van DANS, Anna van Saksenlaan 51 in Den Haag, van 9.30 tot 16.00 uur. Online deelname zal ook worden gefaciliteerd.

Tijdens de DataDag zullen we twee werksessies houden, elk gericht op een bepaald aspect dat besproken moet worden in de context van het FAIR Dataset Registry. In de ochtend zal de discussie gaan over datanormalisatie en in de middag zullen we het hebben over de granulariteit van de holdings van de verschillende repositories, en bespreken wat telt als een dataset vanuit deze verschillende perspectieven.

Doelgroep

We nodigen repository managers van CLARIAH partner instellingen en/of leden van de IG Curation, en anderen die betrokken zijn bij data curatie en de ontwikkeling van de CLARIAH FAIR Dataset Registry, uit om deel te nemen en hun input te delen.

Programma

09:30 – 10:00 | Welkom met koffie en thee

10:00 – 12:00 | Update en demo FAIR Datasets Registry
Discussie: datanormalisatie

12:00 – 13:00 | Lunchpauze

13:00 – 15:30 | Pitches van verschillende repositories
Discussie: wat telt als dataset?

15:30 – 16:00 | Wrap-up en afsluiting

Meer informatie

Als je wilt deelnemen aan de bijeenkomst, vul dan het registratieformulier in en geef aan of je bij op locatie of online wilt deelnemen. Na de inschrijving ontvang je enkele dagen voor de datum van de bijeenkomst een bevestiging met de link naar de bijeenkomst en/of een routebeschrijving naar het DANS kantoor.

Dieetwensen

Voor de deelnemers op locatie zal een (vegetarische) lunch worden voorzien. Als wij rekening kunnen houden met dieetwensen, laat ons dat dan per e-mail weten.

CLARIAH DataDay 22-04

Heb je vragen over dit event?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.